Monday, October 25, 2010

hospital sultanah aminah



16102010 
nenek dimasukkan ke wad surgery at hospital sultanah aminah johor bahru. atas alasan kulai tade pakar. so she's admit there. i dapat tau late evening by my cousin amir hadif  then i call ayah then ayah cakap nenek ok, she just demam but ada bengkak bawah ketiak dia and doktor tahan sebab kene buang benda tu.

i decide untuk balek johor agak lambat since ibu dan ayah cakap tayah balek just focus for my final but i decide to balek johor ari selasa pagi bile isnin tu ibu cakap cik noli or my maksu sorang sorang, husband dia cuti till selasa j. so i pn ditugaskan menemani dia. so my anty anta at seksyen 17 to pick up bas. i nek bas maju ekpress at 930am and i sampai larkin at 300pm. agak lambat bas tu sebab slow jep sampai larkin i nek bas maju  again to hospital but i need to change at bandaraya so i nek 229 to hospital. i sampai around 330pm tp bukan waktu melawat so i g cafe for my lunch, then 430 i nek jmpe my granny. yup, muka dia sakit. today doktor suruh dia puasa sebab nak wat operation. cian granny today jugak i meet my parent, rindu kat mereka. after waktu melawat abis, i follow maksu balek umah sebab nenek tanak ditunggu sebab dia boleh berjalan lagi. tunggu punya tunggu thursday baru operation for my granny. kami smpai she's till in operation room
then we just tunggu jep kat katil dia. ramai yang ada. mak shafiq, cik lina, paksu, along shafiq. today antara i, maksu n paksu yang kene tunggu nenek and i just said that let me sleep at hospital. ok, i tunggu nenek malam tu since dia still dalam bius lagi around 900pm nenek mintak i air, then aroun 1230am nenek betul betul sedar and dia nak g toilet. i teman kan sebab kepala dia melelong lagi. after tu dia mintak air jambu pula. seronok tengok nenek da nak duduk. then dia continue tyto. i just tyto at kerusi j since tade choice len. esok tu sibling ibu semua balek and tengah ari itu  semua datang then i change shift with mokde. sabtu i datang without the kids sebab kanak kanak under 12 taleyh masuk so buang masa j ikut kan, i tanyer granny tonight nak teman dia lagi but dia tak bagi. dia suruh i balek j. then kami balek ngan berat at. tomorrow hari last untuk kami semua. sebab maksu da tade cuti, i selasa ada paper final, paksu pula ada presentation about his final project. so terpaksa walaupun tak mahu gerak dari hospital at 700pm then salam nenek. tata nenek. masuk highway terasa lapar. ish ish. then kami berhenti makan at pagoh before anta paksu at melaka. kami teruskan perjalanan dalam kul 12 sampai shah alam but singgah di puncak perdana amek alif anak maksu i balek shah alam ngan pak lang i so husband maksu pusing jauh sikit. then finally sampai umah kul 1230am, siap siap dalam kul 100am i tyto ngan lenanya. and pagi nak bangun ngan liat nya

ni gambar yang di ambil semasa datang melawat. click disini yea -> nenek

pesanan untuk nenek: 
nenek duduk j dalam hospital tu dulu yea
tunggu luka tu kering baru kaur yea nek.
t da blek jangan lupa amek insulin tu yea nek
t cuti sem, aja balek duk ngan nenek.
love u granny !!

No comments:

Post a Comment