Saturday, December 24, 2011

hati ku tersentuh


pergi mana mana j mesti dengar orang citer sal ombak rindu kan. i know it late to me to watch it but i still wanna to watch it because i want to feel it in cinema. last week was my bz week with a lot things to do. assingment, test everyday, presentation everyday. everything must done my last week and since selasa i tade pape just submit mandarin so isnin i tengok wayang. wah, dia citer agak lama 2 hour plus plus so our movie start at 1040 start and finish at 100am. lama kan kan. haha.. mula mula i rasa biasa j citer ni tp bila si Hariz tu nangis hatiku sudah tersentuh. ya allah Izzah ko sangat tabah n kuat. i respect maya karin yg menjayakan watak ini. actually novel dia i dah baca masa zaman sek menengah dulu tau then i tak rasa sesedih tonton movie dia ni. so to the director big hand clap for u yea. giler best. klu andai itu takdirnya pun wat movie pn best sbb novel sambungan ombak rindu ni lagi sedih dan tersentuh dengan kekejaman lelaki terhadap wanita. :)


here they are :

Scene : nampak romantik walaupun Hariz ni ego giler


saat Hariz lafaz cinta kepada Izzah


Berjanji hanya kau bertakhta di hati, Izzah by Hariz

Sunday, December 18, 2011

MIMOS vs MPOB

16 december was the best day for my classmate and i because we skip modelling class then we were going to trip in serdang MIMOS and bangi MPOB. first in my life jejak kan kaki di tempat yg seba canggih iaitu MIMOS. best wooo. all the presenter orang luar and they all are Dr. Dr. Faizal and Dr Rashid from Egypt, Dr Ari from Australia and Mr Chan also Dr (lupa nama) a.k.a besan my lecturer Dr Salemah. patut larh program tu sgt best sebab di sponsor. hahaha. mandai nyer kan i ni. hehe. by the way rasa teruja giler bila semua presenter menyampaikan ucapan mereka. act dorang ni nnak kaitkan larh bidang i belajar sekarang iaitu math dalam dorang nyer bidang iaitu computer. :) wink wink. semua department in MIMOS menggunakan software so dorang cakap math nyer bidang depa tengah wujudkan environment baru iaitu ADAM cluster. haha. berbelit telinga i dengar dorang nyer penjelasan. naseb larh i ni tak dungu sangat english. wee. dapat larh paham kan. by the way u guys tahu tak Dr Faizal cakap our visit was the first time he had seen majority women taking mathematican. dia cakap before this almost men. hahaha. waaahh, i as woman proud beb. [senyum sampai telinga jap]. ni hah nak tunjuk betapa excited nyer kami kat MIMOS & MPOB




ni gambar-gambar kami :


1

2

3

4

5
 

6

7

8

9

10

11


Tuesday, November 15, 2011

15 November

hari ini genap umur kawan saya 22 tahun
semakin comel larh dia
kawan gaduh, senyum, gaduh, ketawa, nangis, bertekak

ni gambar dia :


to my dear friends :
selamat hari lahir
may allah bless u
may all ur dream come true friends..
:)

Monday, November 7, 2011

7 November

tarikh ni bermakna giler
hari lahir kawan baik i
hari i jumpa dia
hari i dating ngan dia
hari i lunch together
hari i bertentang mata ngan dia
hari i ngan dia macam orang asing
how could this happen 
tears in cry hole day
love doesn't give any mean more


to fahzian : selamat hari lahir , aku sayang ko sampai bila-bila. :)
to hajar : no more tears in your eye, everything happen ada hikmah disebaliknya. :)



Friday, October 21, 2011

kepala serabut

bila dah sebulan di alam kuliah, diri terasa macam nak nanges pun ada. mana tak nya, before mid-term test 1 must be done and semua nya nak kumpul sama2, nape tak wat asing asing. adeh. seminggu sampai 3 test, ngan listening test nyer utk bahasa lagi, ngan nak wat proposal utk final year project lagi and ceramah sal LI, adeh. pening2, kadang2 masa yg allah kurnia kan 24hours tu kan tak cukup j i rasa. mumy, help me.. i really miss u. tapi nak balik selalu, duit tade. :(

Tuesday, October 11, 2011

lima minggu

lecturer mandarin i was remind us about the schedule, rupa nya minggu lenggang sudah berakhir yang tinggal hanya minggu sibuk. adeh, i'm not ready yet act but tu larh hakikatnya. minggu kelima ni da start test for FUZZY MATH then ada quiz for INVENTORY. next week will held quiz mandarin, then oral larh, macam macam lagi sampai penuh dah board i. hahaha. cian jaja kan. ape ape pun, gud luck ok jaja !! do the best.

Tuesday, October 4, 2011

gathering

kumpul kumpul, kumpul. untung larh duduk dekat dekat, kan boleh assyik berkumpul. hahaha

Sunday, September 25, 2011

BOSAN

kuliah da start, huh. aktiviti banyak kat fakulti j larh. time cuti sibuk nak kuliah, time da kuliah sibuk nak cuti. ni larh dunia. hahaha

Sunday, September 11, 2011

mubarak ini : kluang

raya kedua berkampung kat kluang umah granpa i. i tak tahu pun dorang plan nak buat BBQ, so sampai sampai j dorang sedang duduk kat bara api. hahaha. sampai sampai j da ramai orang i just salam salam then ada uncle i datang dari Batu Pahat then i borak2 ngan family dorang sahaja. after dorang balek i bebel2 ngan my cousin yang da lama tak jumpa. here the picha :

1.)

2.)

3.)

4.)

5.)

6.)

7.)
 

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN YEA !! 

Friday, September 9, 2011

mubarak ini

   SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN 


1.)  

2.)

3.)

4.)

My family semua pakai jubah accept my eldest. Love this raya but still rasa sedih sebab granny da tade. granny, we miss u. may u peace there with granpa. -Alfatihah-

Sunday, August 28, 2011

dam dim dum

hello readers, ramadhan telah datang dan bakal berakhir, semoga keberkatannya kita perolehi. diam tak diam dah 28 ari umat islam menunaikan ibadah puasa kan.dan maka berakhirlarh riwayat i sebagai pekerja Noreis Trading. dah berhenti dah, dah dapat gaji dah. errmm, terasa rindu pulak kat hidayah, dahlia, kak zura, kak sofie & qila. tape kalian semoga berjumpa lagi di masa akan datang. and ari ni paksu ajak g shopping and i just nak cari wedges, act nak beli snickers but tade size. so sedey then just beli wedges at vincci since it is affordable, ikut hati nak yang lain but sayang duit larh. :) so after pusing pusing penat badan kan, kami decide balik since everybody got their things except paksu. cian dia. sampai umah agak lambat sebab singgah ambank bayar wet kereta makcu i. then sampai umah ktorang riuh berborak since lama da tak jumpa makcik-makcik. so happy but this year kan, tak larh semeriah dulu sebab orang yang paling kuat dalam keluarga i da pergi buat selama-lamanya. GRANNY, i really miss u. everybody miss u but allah lebih sayangkan granny. may u peace there. -alfatihah- semua siblings dah berkumpul skrg ni. meriah meriah. semoga kami tabah hadapi hari raya pada kali ini since this is first eid without u. 


Salam Aidilfitri to all blogger's 

Monday, August 22, 2011

hilang


tengok gambar j mesti tak paham kan. kanak kanak ni menangis. cmni larh rupa budak tu. cerita nya cmni, 
kul 6 petang da balik kerja, ok hari ni my friends sent me home since my parents balik kampung. i teringin minum soya jagung so i beli kt pasaraya sahaja. then tengah i tunggu my friends kan, i ternampak seorang budak kecil menangis yang kuat sangat then bila ada sorang kakak ni cross in front of me, kakak tu cakap budak tu cari mak dia. cian giler. cuba u all bayangkan kanak kanak tu umur dia around 2 years old, i guess larh kan mencari mak dia yang sibuk membeli belah di pasaraya sampai tak perasan mana anak dia. ish ish, tak patut. anak bukan senang senang nak dapat, sedangkan orang yang tidak punyai anak, berusaha untuk dapat kannya, ni da ada, tapi leka sampai anak terabai. cian adik tu. semoga dia jumpa mak dia. awasi anak anda tak kira di mana jua anda berada. cuba bayangkan, orang nak ambil kesempatan memang banyak. lagi lagi kanak kanak seusia ini. so hati hati yea.


renung renungkan dan selamat beramal

selamat berbuka puasa kawan kawan.


Saturday, August 20, 2011

sibuk

makin nak raya, makin sibuk di kedai. kadang kadang masa cepat berlalu, kadang kadang tu masa lambat berjalan. sekarang ni sedang menghitung hari utk berhenti. yeah yeah.

advance :
  
SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN, 
kalau ada wat salah antara nampak dan tak sila maaf kan, lumrah manusia akan wat silap kan..


Thursday, August 11, 2011

ramadhan dan syawal

selamat menyambut ramadhan al-mubarak. semoga bulan keberkatan ini dapat menambahkan lagi keimanan kita terhadapnya. insyallah. tahun ni dapat sambut ramadhan bersama ibu dan ayah setelah 4 tahun berada diperantauan. dalam menyambut bulan yang mulia ini, dalam membuat persediaan syawal yang bakal menjelma ini kami sekeluarga dihimpit rasa sayu bila orang yang paling kami sayang telah pergi buat selama-lamanya. paling terasa akan pemergiannya adalah paksu. cian dia, sabar yea cik. besar hikmah disebalik yang terjadi ni. betul kata orang, bila orang tu dah pergi tinggalkan kita baru kita rasa ingin menghargainya. kehilangan nya amat dirasai. tahun ni tahun pertama beraya tanpa dia di sisi. sedih sedih. sob sob. bila time buka puasa terasa sunyi sebab dia orang yang paling sibuk dan gembira bila anak dan cucu balik. paksu sunyi, i tau tu tp life must go on kan, yang pergi tetap pergi. kita yang hidup mesti redha dengan ketentuannya. paksu ceria bila kami pulang berbuka bersama-sama. tengs to maksu sudi balek kg. ketiadaan atok kurang dirasai sebab kami lebih rapat ngan yang perempuan atau saya panggil dia nenek, mak kepada ibu saya dan adik-adiknya. juga tahun keempat ketiadaan atok. 

i love both of you but dia lebih sayangkan kalian, semoga granny & granpa aman di sana :
al-fatihah to :
almarhum abdul latif bin hitam
almarhumah hajah ramlah binti bujang

Monday, August 1, 2011

ramadhan datang lagi

seperti tahun tahun yang sudah, semua umat islam akan menyambut ramadhan al-mubarak. hanya sebulan setahun. berbeza nya ramadhan kali ini ialah jatuhnya pada bulan kemerdekaan and insyallah we will celebrate eid on 31august if i'm not mistaken. pada i, ramadhan kali ini sama seperti yang lepas cuma beza nya i dapat sambut bersama keluarga setelah 5 tahun tak dapat berpuasa penuh di rumah, asyiknya diperantauan. so i akan manfaatkan ramadhan kali ini bersama keluarga and also puasa tahun ini saya berdua bukan seorang, hahaha. anyway, tengs to allah for this chance.

terawih malam first, i solat di surau al-muttaqin bersama ayah, ibu, aishah and my lil sister. seronok dapat solat terawih. first in my life i wat 21 raka'at. habis solat terawih tu suddenly teringat kat one of my bff Hanisah, sebab kat kolej dulu dia teman setia i if ke terawih. uhuk uhuk, kak cha serius miss u. hope will meet u soon. really want !!
ok, nak cerita sedih ni, first ramadhan i kerja ok. tak cuti. so kene larh bekerja untuk mencari sesuap nasi. 

btw to all readers -> selamat menyambut ramadhan al-mubarak
semoga ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan kepada anda semua
amin, mudah mudahan

lastly : i miss my late granny. al-fatihah, may allah bless u granny !!

Saturday, June 25, 2011

dua cerita seronok

hah, arini kan my mum and my dad datang kampung then nak pick us up balek umah since kami mahu mencari kerja. lama jugak stay dengan paksu finally he's alone again. pity u uncle. tadi masa nak bubye bubye dia kan sedih rasa. paksu chaiyok chaiyok. t dapat kerja jangan lupa anak anak buah mu yea. hehe. i really hope paksu will get job then he will manage his life then he will get married. i hope my future maksu will take a good care of my paksu ok. cian dia. anak yatim piatu tau. hehe back to my story, actually kan i ada dua cerita gembira tau. really happy.


fest story :
my mum call my maksu kan then story story sal keadaan umah. sal everything larh. my mum cerita sekali umah atok syafiq tinggal finishing sahaja, rumah dia quite beautiful. cantik dengan combination colour yang menarik. ibu cakap kat maksu cantik. then maksu cakap tak sabar nak balik raya ni nak beraya sekali dengan mereka with new house. hehehe. hah, cerita sebenar bukan nak story sal that house but nak story sal maksu i. hehe. next year around february insyallah i will have a new cousin and about the gender i'm not sure lagi sebab still baru lagi kan. 
hehehe, maksu maksu : tahniah yea. i hope u and ur child will be fine and ok untill the day.


second story :
tade larh best sangat but seronok sebab i sampai sampai umah j kan ibu nak masak nasi sebab my young sister baru blek dari pertandingan bahasa arab then ayah cakap malam ni kita makan dekat luar. peeerrrgghhh, syok tu. lama giler tak dapat makan satu family even my brother tade. hahaha. big brother & lil brother jangan terlalu jeles, ok. hahaha. 

ok, i gtg sebab nak mandy and solat then tunggu ayah then makan. since perut i da nyanyi nyanyi lagu keroncong. ok, bubye guys. see u later. 

Wednesday, June 22, 2011

dia berjaya

semalam kan, plan nak beli ayam but paksu kata ayam tade. ish, cian ayam tu kan. abis da dijual tak sempat kami nak beli. hehe. ok, last last paksu beli ikan pelaling which is my favourite fish and then, no breakfast for the morning but masak lunch awal. ok, i larh yang amek job siang siang ikan. ok, sedang i siang siang ikan kan, paksu tanyer 'macam mana nak siang ikan' ok, i ajar paksu cara nak siang ikan. ok, dia cuba dua ekor then not bad larh. hehe. then lunch hour semalam, paksu turun padang. masak asam pedas and the dishes was really awesome. then i masak sayur and goreng ikan. then makan makan. bllluuurrpp , kenyang sudah.

Monday, June 6, 2011

two in one

EMPAT JUN DUA RIBU SEBELAS
first story
For me the day was the greatest day sebab my best friends sudah sah bergelar seorang isteri. TAHNIAH kawan !! semoga kekal hingga akhir hayat. for more picture semasa majlis akad nikah tu sila larh tekan link ini ROSYAKILLA & AFFIZ. after majlis akad nikah tu kan i terpaksa balik kg da sebab ada majlis kenduri kat kg pulak so i tadapat nak join majlis bersanding and tangkap tangkap gambar ngan pengantin. errrmm, rugi di situ !! hehe. apa apa pun i sendiri tak sangka dia da jadi bini orang. haha.

second story
the day was the big day to my family and i sebab all the sibling berkumpul. seronok yang amat. sebab kami berkumpul adalah sebab kami wat kenduri arwah. giler best but kali ni i tadapat nak join untuk tolong tolong sebab i g wedding kawan i. hehe. i balek around 4 then everything in progress and i just relax relax with my cousin. sampai sampai semua orang cakap nee datang and asked me to saw her. i said later. act i cari my mum sebab nak tanya pasal barang yang di pesan complete tak and i pun nampak dia kat bawah so i nampak larh nee so i pun turun g salam jiran granny i and nee and lika. tapi petang tu cuaca sangat larh panas. hanya tuhan j tahu. bahang yang amat deh. ok, majlis start after isyak then the majlis sangat larh meriah sebab ramai yang datang.  before semua balik, i pun lepak kat tepi umah sebab nampak amir makan pulut so nak suruh dia suap sbb i memang tak suka sangat makan pulut just nak jamah j. hehehe.  gambar gambar kat bawah ni kan, menu makan masa kenduri itu. semua cakap nasi lemak itu sangat larh sedap. haha, i yang makan pun cakap cam tu lagi larh kalau orang len kan kan. hahaha.

menu nya : nasi lemak, ayam goreng berempah then kene pulak teh o suam dan teh tarik, di akhiri dengan buah tembikai dan limau. untuk bekalan orang rumah ada pulut kuning doa selamat untuk satu keluarga !!

 








Friday, June 3, 2011

kungfu panda



 

tengok gambar da tau kan
cerita ni sangat best. sila larh tengok ok
sumpah tak rugi bayar duit tiket
pastu amek combo dia
memang besar giler air dia
hahahaha
saya nak bagi berjuta juta bintang sebab 
start start cerita saja da tergelak 
tak penah scene tu tak gelak
sumpah kelakar and funny !!

selamat menonton yea . 

Wednesday, June 1, 2011

tawar hati

i really in bad mood today but i still can laughing my paksu and sister. they make me smile and wanna to laugh and laugh. what ever even i know where u are. u know me better but u still do it. sorry, i memang geram. don't just accused me with the thing that i'm not did. u just simply judge me by urself. watch ur word dude !! 

sori sebab i still can't through out my anger to u 

Monday, May 30, 2011

hari ini tanpa di duga saya dapat mesej dari kawan paksu saya. yeah, saya dapat bottle coffee by starbucks. he bought from singapore but idk larh kat malaysia ada ke tak, setahu i tak ada. myb i tak perasan. hahhaa. saya teruja sebab dia mahu bagi one of my favourite drink if i singgah di starbucks selain blanded type. ok, here the picture of frappuccino mocha yang di beri oleh encik hafiz johari !!

ni picture the mocha frappuccino



the person who gave me the things :

Saturday, May 28, 2011

kau sudah besar !!

 

owh lil brother [the left one], sudah besar kan dikau
sudah ke menara gading yea !!
study hard ok.
jangan lupa yang wajib
jangan asek nak ke KLCC sahaja yea
semoga anda mencapai apa yang anda ingin kan

gudluck !!
selamat berorentasi yea !!
i love u larh adik !!
baju yang dipinta kemudian yea, tak sempat  nak cari !! 

Friday, May 27, 2011

tiada pekerjaan

cuti ni asek tengok muvie sahaja. 
Tiap2 minggu kuar tengok movie. cuti 4 bulan kan, apa ada hal.
hahaha.


kat umah : 
sinetron, nikkita, nora elena !!
yea yeah, saya giler television sekarang.
wireless umah kene petir
kalau nak online kene amek number sebab guna modem

ayah : sila beli modem wireless cepat !!
btw -> i love u, ayah & ibu.

Thursday, May 26, 2011

saya sudah jatuh cinta

owh, minggu cuti sudah dua minggu bermula
aktiviti cuti kali ni, ingat nak kerja tambah income untuk ke langkawi tapi apa kan daya. saya terpedaya. hahaha
sementara menanti saya menonton segala cerita yang sudah
bermaharajalela di dalam lappy tercinta
saya sudah jatuh cinta dengan 
hero dalam cinta you are beautiful !! hensem, comel, sempoi.
suka lakonan nya.
ok, saya tengah counting the day untuk ketemu sepupu sepupu tercinta. 
ada kenduri arwah ganny and granpa 4 jun ni.
love when my family get gathering !!

i love u all !!
mmmuuuaaahhh .

Tuesday, May 24, 2011

dia

diam tak diam da hampir 4 bulan granny pulang ke pangkuan nya
ketiadaannya membuat kami terasa sangat akan kehilangan nya
terutama paksu
kami kehilangan insan yang sangat kami sayangi
tetapi kami terlupa yang pencipta lebih menyayangi nya
nenek, cepat sangat nenek pergi
kami rindu kan nenek
semua tentang nenek, kami rindu
terbayang-bayang kehadiran nenek walau sudah 4 bulan berlalu
ketika nenek sakit, ketika nenek di hospital, semua nya berlegar legar 
rindu yang amat.

al-fatihah 

NENEK : semoga nenek aman di sana
semoga nenek ditempat kan di kalangan orang beriman
AMIN !!

Monday, May 23, 2011

scalling

hari ini dengan berani pergi ke klinik gigi
setelah sekian lama saya menjauhkan diri akhirnya
akur dengan permintaan ibunda tercinta
pergi klinik gigi untuk periksa gigi
then decide untuk cuci gigi or scalling
hah, aduh doktor mentenyeh gigi saya dengan rasa bangga
akhirnya gigi berjaya dicuci
seronok, yeah yeah!!

selepas pulang aduh gigi terasa nyilu
gusi berdarah larh pulak
terasa jakun sebab gigi da baru kan
then nak makan sayang, tapi adik ajak beli mcD
last last terlupa sal gigi, tibai aje. hahahhaa

begitu larh kisah scalling jaja, seha & 'arif

pirates of the caribbean


 

hah, cemburu punya pasal tadapat ikut g shopping
adik i mintak permission nak g tengok wayang jugak 
walaupun esok dia ada exam
i on j sebab bosan jugak sekali boleh ketemu
sampai sampai city square around 530pm then,
cari tiket pirates 4 
best cerita ni. superB !! 
i like giler lakonan johhnnnyyy deeppp
sangat cool dan bersahaja
semua cerita dia i tengok kat wayang 
tanak lepas peluang !!



Saturday, May 21, 2011

nur kasih



sumpah best !!
cerita antara nur amina, adam & aidil
nak tau lanjut tengok di pawagam. 
full house sahaja tiket kalau nur kasih the movie
booking more better 
remy ishak sila larh bercinta dengan tiz zakiyah
serasi larh kalian !!

Wednesday, May 18, 2011

rabu

hari ini hari rabu
mana yang kerja ke kerja
mana yang sekolah ke sekolah
mana yang cuti beristirehat

saja j nak update, sebab hari ini saya cuti
yeah !!



Tuesday, May 17, 2011

 
[ al-fatihah : almarhumah hajah ramlah binti bujang ]

suddenly i miss this old lady
nenek, cepat sangat nenek tinggalkan kami
di saat kami perlukan nenek
tetapi nenek pergi menyahut seruan ilahi
terlalu rindu kan nenek 
semoga nenek bahagia disana bersama atuk !!

i love u so much !!

Monday, May 16, 2011

kota dental

pengalaman kerja di klinik gigi
tak sama macam kerja kat kedai biasa mahupun pasaraya
tak payah amek nurse boleh jugak kerja di klinik
waktu kerja kurang minat sebab panjang but atas permintaan bonda tercinta saya kerja jugak

tugas yang diberi :
jaga kaunter, dokumen, payment 
all about kaunter i adalah leader walhal saya kerja baru 3 hari
actually waktu kerja 6 jam sahaja 
tapi sekarang kene kerja penuh dulu 

tak sabar nak tunggu shift. 
yea yea

Sunday, May 15, 2011

huh, kenapa blog saya kene construct balik
da lupa da ape yang di edit tambah bagai

so sory sebab bercelaru blog saya ni 
On going Construct
slow slow macam kura kura

Friday, May 13, 2011

selamat hari nurse

hye semua 
selamat menyambut hari nurse kepada nurse nurse semua
terutama kepada makcik makcik saya
MAHANI, MAIZURA & SUHANA

tak lupa kepada sepupu tersayang yang bakal jadi nurse
NURUL ATIKAH

jasa korang akan  kami kenang !!

Monday, May 2, 2011

akhirnya kau pergi juga

 setelah lima hari bertarung untuk terus hidup, akhirnya ibunda tercinta syafiq pergi juga buat selama lamanya. semoga rohnya dicucuri rahmat. dan semoga ditempatkan dikalangan orang orang beriman. amin. 

mari kawan kawan kita sedekah kan al-fatihah kepada ibunda mr teman setia : 
Almarhumah Zabedah binti Husin

kepada syafiq, nee, along, lika dan wawan, i hope u guys tabah dan sabar hadapi dugaan yang di beri. jika kalian sayang kan bonda kalian, maha pencipta lebih menyayangi beliau. relakan pemergian dia dari kesakitan yang ditanggung nya. tabah yea !! i know not easy to do than says. kan ? setakat 5 bulan untuk 2011 ini, ini kali kedua i rasa sedih di atas kehilangan orang yang dekat ngan i. fest masa awal bulan januari, my granny dijemput ilahi then arwah cik teh. walau pun i tak rapat but kesedihan yang mereka rasa my famili and i rasa jugak. sbb tak jauh tempoh nyer kan, ikut kiraan granny pn baru seratus hari !! 

to syafiq : u kuat kan, i know u can do it, thats why u diberi ujian ini. sabar dan bnyak bersabar. apa yang jadi ada hikmah nya k !!

Friday, April 29, 2011

pagi tadi exam paper Dr Harun Budin. the stupid thing yang i wat i boleh salah study. i study paper Dr Yee. i mati mati igt Dr Harun nyer paper sabtu. then nasib ada Fahzian. tengs bangat. i sempat study larh. act i da study pagi paper tu tp tak larh focus sbb i rasa nak study Dr Yee. then i pulun malam tadi. alhamdulilah dapat i jawab ngan tenang walau pun dalam condisi yang mengantuk. i tak cukup tyto or maybe otak i terlalu letih. i mmg kurang sikit kalau paper bertindih ni. jadi bercampur. hahaha. tahniah jaja !! 

mai balek citer asal, actually i avoid blog musim exam ni. i dapat berita ibu syafiq admit to HSA atas sebab kencing manis mendadak. then skrang cik teh ada kat wad ICU, mari larh kita doa semoga cik teh dapat harungi stage ni. semoga dia stabil. i hope sangat.  to nee: sabar k. mesti celaru giler kan. sabar k !! i pun rasa ape u all rasa 3 bulan yang lepas. hospital da macam second house then, wad ICU, wad surgery, wad cempaka, tempat x-ray jangan cakap. kat badan arwah nenek saya da tak terkira berapa kali dicucuk, di suntik. kejap amek darah, kejap masuk air, kejap pasang tiub. macam macam sampai tak sanggup nak tengok da kan. pengalaman mengajar kita erti hidup k.


kepada cik zabedah binti husin ( CIK TEH ) :


i know u strong
i know u can do it
please be strong for ur children, husband and people around u !!

Sunday, January 30, 2011

tinggal kenangan

video ni i create sebab nak share kenangan bersama arwah atok & arwah nenek ngan semua related to me. bila terasa rindu j boleh larh jengah jengah video ni so boleh larh ilang kan rindu kat mereka. kepada all my relative yang ada gambar ngan arwah sila larh share ngan i kat facebook or mana mana larh. i will make the other version video. ada jugak video rakaman arwah nenek tp salah degree larh. masa record tu adik i terlupa nak senget kan so kalau upload kesian u all nak tengok kene senget kan kepala. t larh i cuba edit that video, if berjaya i will upload it later yea. mari larh kita hayati video ini dan mari lah kita sedekah kan AL-FATIHAH kepada mereka semoga roh mereka ditempatkan di kalangan orang yang beriman. AMIN ..




memories ni tinggal untuk kami tonton

Friday, January 21, 2011

the old lady

saban hari aku tempuhi hari yang mendatang dengan penuh kerisauan, hari yang mendatang penuh dengan seribu tanda tanyer yang tak tercapai dek minda ku. kehidupan perlu diteruskan, aku rindu kau wahai insan yang bergelar nenek. kenapa kau pergi begitu awal. aku rindu kan segala nya sal kau. mana nak aku cari ganti. 

the old lady -> RAMLAH binti Bujang



04061947 untill 20012011
terima kasih kerana sudi menjadi nenek aku dan sepupu ku yang lain
terima kasih kerana kau lah insan yang paling aku sayang 
tabah ati kau hadapi dugaan yang diberi kan nenek
derita kau berakhir jua
semoga kau tenang di sana
semoga kau bahagia bersama atok
al-fatihah

Sunday, January 16, 2011

lama rasa nya i tak update blog. miss my blog. act tade line internet so i kene tggu ihsan orang untuk online. cian kan. 2011 da datang kan. da hampir 2 mgg pun kan. erm, tahun ni sangat hard untuk kami satu keluarga. even luaran kami meneruskan hidup cm biasa but jauh di sudut hati ada satu kerisauan di hati kami tentang dia. pada i kuat kah dia nak harung hidup ni. mampu kah dia lawan semua ini demi kami. kenyataan nya kami semua tak tahu. semua yang terjadi ada yang tersirat dan tersurat nya. hanya dia sahaja yang maha mengetahui. semoga dia tabah menghadapi nya.



kepada ibu saya ; LATIFAH -> semoga anda tabah dari luaran dan dalaman menghadapi hari hari mendatang.
kepada adik saya ; 'ARIF -> u are our hero. 

khas untuk granny : i know u strong, u can fight. u can like before. really miss u.