Monday, May 30, 2011

hari ini tanpa di duga saya dapat mesej dari kawan paksu saya. yeah, saya dapat bottle coffee by starbucks. he bought from singapore but idk larh kat malaysia ada ke tak, setahu i tak ada. myb i tak perasan. hahhaa. saya teruja sebab dia mahu bagi one of my favourite drink if i singgah di starbucks selain blanded type. ok, here the picture of frappuccino mocha yang di beri oleh encik hafiz johari !!

ni picture the mocha frappuccino



the person who gave me the things :

Saturday, May 28, 2011

kau sudah besar !!

 

owh lil brother [the left one], sudah besar kan dikau
sudah ke menara gading yea !!
study hard ok.
jangan lupa yang wajib
jangan asek nak ke KLCC sahaja yea
semoga anda mencapai apa yang anda ingin kan

gudluck !!
selamat berorentasi yea !!
i love u larh adik !!
baju yang dipinta kemudian yea, tak sempat  nak cari !! 

Friday, May 27, 2011

tiada pekerjaan

cuti ni asek tengok muvie sahaja. 
Tiap2 minggu kuar tengok movie. cuti 4 bulan kan, apa ada hal.
hahaha.


kat umah : 
sinetron, nikkita, nora elena !!
yea yeah, saya giler television sekarang.
wireless umah kene petir
kalau nak online kene amek number sebab guna modem

ayah : sila beli modem wireless cepat !!
btw -> i love u, ayah & ibu.

Thursday, May 26, 2011

saya sudah jatuh cinta

owh, minggu cuti sudah dua minggu bermula
aktiviti cuti kali ni, ingat nak kerja tambah income untuk ke langkawi tapi apa kan daya. saya terpedaya. hahaha
sementara menanti saya menonton segala cerita yang sudah
bermaharajalela di dalam lappy tercinta
saya sudah jatuh cinta dengan 
hero dalam cinta you are beautiful !! hensem, comel, sempoi.
suka lakonan nya.
ok, saya tengah counting the day untuk ketemu sepupu sepupu tercinta. 
ada kenduri arwah ganny and granpa 4 jun ni.
love when my family get gathering !!

i love u all !!
mmmuuuaaahhh .

Tuesday, May 24, 2011

dia

diam tak diam da hampir 4 bulan granny pulang ke pangkuan nya
ketiadaannya membuat kami terasa sangat akan kehilangan nya
terutama paksu
kami kehilangan insan yang sangat kami sayangi
tetapi kami terlupa yang pencipta lebih menyayangi nya
nenek, cepat sangat nenek pergi
kami rindu kan nenek
semua tentang nenek, kami rindu
terbayang-bayang kehadiran nenek walau sudah 4 bulan berlalu
ketika nenek sakit, ketika nenek di hospital, semua nya berlegar legar 
rindu yang amat.

al-fatihah 

NENEK : semoga nenek aman di sana
semoga nenek ditempat kan di kalangan orang beriman
AMIN !!

Monday, May 23, 2011

scalling

hari ini dengan berani pergi ke klinik gigi
setelah sekian lama saya menjauhkan diri akhirnya
akur dengan permintaan ibunda tercinta
pergi klinik gigi untuk periksa gigi
then decide untuk cuci gigi or scalling
hah, aduh doktor mentenyeh gigi saya dengan rasa bangga
akhirnya gigi berjaya dicuci
seronok, yeah yeah!!

selepas pulang aduh gigi terasa nyilu
gusi berdarah larh pulak
terasa jakun sebab gigi da baru kan
then nak makan sayang, tapi adik ajak beli mcD
last last terlupa sal gigi, tibai aje. hahahhaa

begitu larh kisah scalling jaja, seha & 'arif

pirates of the caribbean


 

hah, cemburu punya pasal tadapat ikut g shopping
adik i mintak permission nak g tengok wayang jugak 
walaupun esok dia ada exam
i on j sebab bosan jugak sekali boleh ketemu
sampai sampai city square around 530pm then,
cari tiket pirates 4 
best cerita ni. superB !! 
i like giler lakonan johhnnnyyy deeppp
sangat cool dan bersahaja
semua cerita dia i tengok kat wayang 
tanak lepas peluang !!



Saturday, May 21, 2011

nur kasih



sumpah best !!
cerita antara nur amina, adam & aidil
nak tau lanjut tengok di pawagam. 
full house sahaja tiket kalau nur kasih the movie
booking more better 
remy ishak sila larh bercinta dengan tiz zakiyah
serasi larh kalian !!

Wednesday, May 18, 2011

rabu

hari ini hari rabu
mana yang kerja ke kerja
mana yang sekolah ke sekolah
mana yang cuti beristirehat

saja j nak update, sebab hari ini saya cuti
yeah !!



Tuesday, May 17, 2011

 
[ al-fatihah : almarhumah hajah ramlah binti bujang ]

suddenly i miss this old lady
nenek, cepat sangat nenek tinggalkan kami
di saat kami perlukan nenek
tetapi nenek pergi menyahut seruan ilahi
terlalu rindu kan nenek 
semoga nenek bahagia disana bersama atuk !!

i love u so much !!

Monday, May 16, 2011

kota dental

pengalaman kerja di klinik gigi
tak sama macam kerja kat kedai biasa mahupun pasaraya
tak payah amek nurse boleh jugak kerja di klinik
waktu kerja kurang minat sebab panjang but atas permintaan bonda tercinta saya kerja jugak

tugas yang diberi :
jaga kaunter, dokumen, payment 
all about kaunter i adalah leader walhal saya kerja baru 3 hari
actually waktu kerja 6 jam sahaja 
tapi sekarang kene kerja penuh dulu 

tak sabar nak tunggu shift. 
yea yea

Sunday, May 15, 2011

huh, kenapa blog saya kene construct balik
da lupa da ape yang di edit tambah bagai

so sory sebab bercelaru blog saya ni 
On going Construct
slow slow macam kura kura

Friday, May 13, 2011

selamat hari nurse

hye semua 
selamat menyambut hari nurse kepada nurse nurse semua
terutama kepada makcik makcik saya
MAHANI, MAIZURA & SUHANA

tak lupa kepada sepupu tersayang yang bakal jadi nurse
NURUL ATIKAH

jasa korang akan  kami kenang !!

Monday, May 2, 2011

akhirnya kau pergi juga

 setelah lima hari bertarung untuk terus hidup, akhirnya ibunda tercinta syafiq pergi juga buat selama lamanya. semoga rohnya dicucuri rahmat. dan semoga ditempatkan dikalangan orang orang beriman. amin. 

mari kawan kawan kita sedekah kan al-fatihah kepada ibunda mr teman setia : 
Almarhumah Zabedah binti Husin

kepada syafiq, nee, along, lika dan wawan, i hope u guys tabah dan sabar hadapi dugaan yang di beri. jika kalian sayang kan bonda kalian, maha pencipta lebih menyayangi beliau. relakan pemergian dia dari kesakitan yang ditanggung nya. tabah yea !! i know not easy to do than says. kan ? setakat 5 bulan untuk 2011 ini, ini kali kedua i rasa sedih di atas kehilangan orang yang dekat ngan i. fest masa awal bulan januari, my granny dijemput ilahi then arwah cik teh. walau pun i tak rapat but kesedihan yang mereka rasa my famili and i rasa jugak. sbb tak jauh tempoh nyer kan, ikut kiraan granny pn baru seratus hari !! 

to syafiq : u kuat kan, i know u can do it, thats why u diberi ujian ini. sabar dan bnyak bersabar. apa yang jadi ada hikmah nya k !!