Saturday, June 25, 2011

dua cerita seronok

hah, arini kan my mum and my dad datang kampung then nak pick us up balek umah since kami mahu mencari kerja. lama jugak stay dengan paksu finally he's alone again. pity u uncle. tadi masa nak bubye bubye dia kan sedih rasa. paksu chaiyok chaiyok. t dapat kerja jangan lupa anak anak buah mu yea. hehe. i really hope paksu will get job then he will manage his life then he will get married. i hope my future maksu will take a good care of my paksu ok. cian dia. anak yatim piatu tau. hehe back to my story, actually kan i ada dua cerita gembira tau. really happy.


fest story :
my mum call my maksu kan then story story sal keadaan umah. sal everything larh. my mum cerita sekali umah atok syafiq tinggal finishing sahaja, rumah dia quite beautiful. cantik dengan combination colour yang menarik. ibu cakap kat maksu cantik. then maksu cakap tak sabar nak balik raya ni nak beraya sekali dengan mereka with new house. hehehe. hah, cerita sebenar bukan nak story sal that house but nak story sal maksu i. hehe. next year around february insyallah i will have a new cousin and about the gender i'm not sure lagi sebab still baru lagi kan. 
hehehe, maksu maksu : tahniah yea. i hope u and ur child will be fine and ok untill the day.


second story :
tade larh best sangat but seronok sebab i sampai sampai umah j kan ibu nak masak nasi sebab my young sister baru blek dari pertandingan bahasa arab then ayah cakap malam ni kita makan dekat luar. peeerrrgghhh, syok tu. lama giler tak dapat makan satu family even my brother tade. hahaha. big brother & lil brother jangan terlalu jeles, ok. hahaha. 

ok, i gtg sebab nak mandy and solat then tunggu ayah then makan. since perut i da nyanyi nyanyi lagu keroncong. ok, bubye guys. see u later. 

Wednesday, June 22, 2011

dia berjaya

semalam kan, plan nak beli ayam but paksu kata ayam tade. ish, cian ayam tu kan. abis da dijual tak sempat kami nak beli. hehe. ok, last last paksu beli ikan pelaling which is my favourite fish and then, no breakfast for the morning but masak lunch awal. ok, i larh yang amek job siang siang ikan. ok, sedang i siang siang ikan kan, paksu tanyer 'macam mana nak siang ikan' ok, i ajar paksu cara nak siang ikan. ok, dia cuba dua ekor then not bad larh. hehe. then lunch hour semalam, paksu turun padang. masak asam pedas and the dishes was really awesome. then i masak sayur and goreng ikan. then makan makan. bllluuurrpp , kenyang sudah.

Monday, June 6, 2011

two in one

EMPAT JUN DUA RIBU SEBELAS
first story
For me the day was the greatest day sebab my best friends sudah sah bergelar seorang isteri. TAHNIAH kawan !! semoga kekal hingga akhir hayat. for more picture semasa majlis akad nikah tu sila larh tekan link ini ROSYAKILLA & AFFIZ. after majlis akad nikah tu kan i terpaksa balik kg da sebab ada majlis kenduri kat kg pulak so i tadapat nak join majlis bersanding and tangkap tangkap gambar ngan pengantin. errrmm, rugi di situ !! hehe. apa apa pun i sendiri tak sangka dia da jadi bini orang. haha.

second story
the day was the big day to my family and i sebab all the sibling berkumpul. seronok yang amat. sebab kami berkumpul adalah sebab kami wat kenduri arwah. giler best but kali ni i tadapat nak join untuk tolong tolong sebab i g wedding kawan i. hehe. i balek around 4 then everything in progress and i just relax relax with my cousin. sampai sampai semua orang cakap nee datang and asked me to saw her. i said later. act i cari my mum sebab nak tanya pasal barang yang di pesan complete tak and i pun nampak dia kat bawah so i nampak larh nee so i pun turun g salam jiran granny i and nee and lika. tapi petang tu cuaca sangat larh panas. hanya tuhan j tahu. bahang yang amat deh. ok, majlis start after isyak then the majlis sangat larh meriah sebab ramai yang datang.  before semua balik, i pun lepak kat tepi umah sebab nampak amir makan pulut so nak suruh dia suap sbb i memang tak suka sangat makan pulut just nak jamah j. hehehe.  gambar gambar kat bawah ni kan, menu makan masa kenduri itu. semua cakap nasi lemak itu sangat larh sedap. haha, i yang makan pun cakap cam tu lagi larh kalau orang len kan kan. hahaha.

menu nya : nasi lemak, ayam goreng berempah then kene pulak teh o suam dan teh tarik, di akhiri dengan buah tembikai dan limau. untuk bekalan orang rumah ada pulut kuning doa selamat untuk satu keluarga !!

 








Friday, June 3, 2011

kungfu panda



 

tengok gambar da tau kan
cerita ni sangat best. sila larh tengok ok
sumpah tak rugi bayar duit tiket
pastu amek combo dia
memang besar giler air dia
hahahaha
saya nak bagi berjuta juta bintang sebab 
start start cerita saja da tergelak 
tak penah scene tu tak gelak
sumpah kelakar and funny !!

selamat menonton yea . 

Wednesday, June 1, 2011

tawar hati

i really in bad mood today but i still can laughing my paksu and sister. they make me smile and wanna to laugh and laugh. what ever even i know where u are. u know me better but u still do it. sorry, i memang geram. don't just accused me with the thing that i'm not did. u just simply judge me by urself. watch ur word dude !! 

sori sebab i still can't through out my anger to u