Monday, August 22, 2011

hilang


tengok gambar j mesti tak paham kan. kanak kanak ni menangis. cmni larh rupa budak tu. cerita nya cmni, 
kul 6 petang da balik kerja, ok hari ni my friends sent me home since my parents balik kampung. i teringin minum soya jagung so i beli kt pasaraya sahaja. then tengah i tunggu my friends kan, i ternampak seorang budak kecil menangis yang kuat sangat then bila ada sorang kakak ni cross in front of me, kakak tu cakap budak tu cari mak dia. cian giler. cuba u all bayangkan kanak kanak tu umur dia around 2 years old, i guess larh kan mencari mak dia yang sibuk membeli belah di pasaraya sampai tak perasan mana anak dia. ish ish, tak patut. anak bukan senang senang nak dapat, sedangkan orang yang tidak punyai anak, berusaha untuk dapat kannya, ni da ada, tapi leka sampai anak terabai. cian adik tu. semoga dia jumpa mak dia. awasi anak anda tak kira di mana jua anda berada. cuba bayangkan, orang nak ambil kesempatan memang banyak. lagi lagi kanak kanak seusia ini. so hati hati yea.


renung renungkan dan selamat beramal

selamat berbuka puasa kawan kawan.


1 comment:

  1. tahu takpe . i pon selalu jugak nampak budak2 kecik nangis cari mak die . kesian betul :O

    ReplyDelete