Thursday, March 28, 2013

E-day

Weekend ni adalah weekend yang semua sibuk. Mana tak nya serentak paksu and my big brother bertunang. Tarikh pun sebelah sebelah. Tahniah both of my man. Semoga both of you will be a good khalifah in ur family. In shaa allah.

Paksu dah putuskan nak mengikat tali pertunangan dengan pilihan hati setelah hampir setahun berkawan. Tanggal 23hb March 2013 tarikh pertunangan nya. And bakal maksu kami orang Kampung Melayu Majidee. Tak jauh pun around 45minit j plus traffic light semua. They decide hantaran masa bertunang ni 7 berbalas 5. Tugas mokde I untuk siapkan bakul hantaran tu. Majlis start lepas asar. Kami siap-siap semua lah. Kul 3 camtu gerak ke umah perempuan.

hantaran

now offically, paksu I dah bertunang

tarra ini lah tunang paksu I.

kak aini, welcome to our family.

While my big brother pilih tarikh 24hb March 2013 as the date since 30hb tu ura-ura nak pilihanraya. So cepatkan. Abang I bertunang dengan pilihan hati setelah agak lama juga berkawan. So secara menyeluruhnya tahun 2013 merupakan tahun pembukaan untuk majlis-majlis besar untuk family kami dalam mengadakan majlis kenduri kawen. Lepas ni berderet-deret. Excited I nak dapat kakak ipar. Haha. Macam tak percaya.
Ok, tunang abang I orang Segamat ok, jauh kot. Kami gerak dr umah granny awal pagi sebab nak kejar majlis nya before Zohor.


Hantaran mereka


Now offically


Abang I dah jadi tunang orang. Haha

to Kak Niza, welcome to my family


Tuesday, March 5, 2013

Athira's E-day

Bulan March merupakan bulan tanpa di jangka. Haha. Dimana my close cousin mengikat hubungan dia dengan ikatan pertunangan. Dia pilih 3rd March 2013 as the date. I respect to my cousin which is she's the only my cousin yang sama umur, perempuan. Dia still study but berani nak bertunang. Kalau I cam takut j. Hehe. Takut iman x kuat. Majlis pertunangan dia sangat simple. Tade apa-apa majlis pun. Bakal mentua dia just bawak cincin j ngan sikit hadiah tu j lah. Simple ok. I like the style. Tapi pape pun, Tahniah to Athira.

The Ring

To my cousin ; Athira
Tahniah, selamat. Semoga semua nya berjalan lancar and May allah bless u. :)

Saturday, March 2, 2013

2013

This is first entry for 2013.

Tahun ini, officially i graduated as Bachelor Degree student in Sciences Honors in Management Mathematics. 
Tahun ini juga i dapat offer further in Master in Sciences Quantitative in Operating Research.
Tahun ini juga tahun big brother tamatkan zaman bujang. In Shaa Allah. 
Tahun ini juga tahun i kene kerja keras nak simpan duit walaupun i belajar.
 
Ya allah semoga kau permudahkan lah segala urusan kami sekeluarga.
Ya allah, semoga tahun ini atau tahun depan ibu dan ayah aku berpeluang ke tanah suci.
Aminn.