Monday, May 20, 2013

Convocation

Today is the day. I was damn excited. Sebab this is first time and first convocation in our family. Sori ayah aja xdapat first class. sikit j lagi and I really don't know yang first class uitm 3.5 kurang 0.05 sahaja. Xpe lah ayah yea, janji aja dah hadiah kan ayah segulung ijazah. Anty drop us at DATC while seha come later and HIM too. Yeay, dia apply cuti ok untuk convo day I ni. Tengs awak. *bighugs* hehehe. Me is in dewan sambil bbm dia tanya kt mana. He stuck in jammed at NKVE. He's on the way. Super excited. Pastu bateri bb flat tgl bateri nokia j. Majlis habis around 1130 cmtu then keluar. Jammed ok. Student ramai kan. Keluar keluar. Janji ngan dak kelas kumpul depan bunting but me apa lagi cari my family and HIM. on call with him then cari cari cari. Yeay jumpa. Dari jauh dah nmpk dia pegang bunga. dalam hati dah melompat-lompat. weeee~ 

Ok, bawak dia jumpa family and anty. This is the first meet with my anty. hehehe. Ambil gambar. hehe. Tengs awak. Ayah ajak turun bawah amek picture. Go there then amek picture bagai, and amek picture me, ibu, ayah and HIM. Before amek gmbar tu ibu cakap cmni. 'Aish bakal menantu ni' Tengs semua for today. Sedey sikit sebab tak dapat amek gmbar ngan classmate sbb tak jumpa mereka pun. Xpelah. hahaha. Yang penting HIM in the picture with ayah and ibu. 

Anty decide to lunch and anty invite HIM too. Ok, i naik kereta ngan dia yea while my parents with anty. Kami decide makan at Cili Merah at Seksyen 9. Hehehe. Jalan g kat kereta dia. Last2 dia tolong bawak kasut and handbag. Tengs awak. hehe. Kami sampai at Cili Merah lambat sikit tapi dorang belum makan lagi pun. Duduk satu table, borak sama-sama. Gelak sama-sama. Nampak dia sedang membiasakan diri, Tengs again. Then, kami pulang ke umah anty. Naik atas nak amek barang then dia pun ikut naik umah. hahaha. Tak malu. *jelir lidah*

*baju petak-petak tu dia*

Around sejam lepak. Anty paling baik, tolong layan dia, weeee~ Tengs anty. Anty memang tak masak, so dia beli kuih siap2 untuk my parents yang kejap lagi nk balek johor. Siap semua minum petang anty suruh i serve him and she said practice. Anty nakal kan. hehhe. I pun layan lah dia. Siap kan air bagai. In mean time tu, anty borak2 ngan kami semua and dia boleh get long together. around 315, we decide to back. I balek ngan dia. Ok, salam parents, sibby, cousy and anty. Dorang anta kami ke pintu umah, And ibu pesan jangan merayap. Anty pesan suruh dia cari hobi yang can gain more money. hahhaa. Nak tau ktorang g mana? Ktorang g ke KJ sebab dia nak cari barang helikopter. His new hobby. Sampai KJ, dapat barang balek lah. Tengok jam awal lagi, nak melepak lagi. Decide to go to IKEA but on the way tu nampak jammed. haha, apa lagi patah blek lah. blek shah alam then lepak Pak Li. sampai kul 5lebey then dia blek. 

by the way, today was my awesome day.
had my graduation day
had spending time with HIM and family
got flower from HIM, anty and His anty

THANK YOU SO MUCH !!

Sunday, May 19, 2013

ANA&IKMAL

sorang lagi kawan hamba yang sudah tamatkan zaman bujang. Nak buat lagu mana kan, jodoh dia mai dah. hehe. pape pun to my beloved friend's 'Nur Farhana Khalid' tahniah sebab dah jadi isteri orang. Jaga rumah tangga anda baik-baik yea. Aja doa perkahwinan kalian kekal hingga ke jannah. in shaa allah. 

.selamat sudah.

Tanggal 17hb Mei jam 5.30petang, anna selamat diijabkabulkan hanya dengan sekali lafaz, tahniah ikmal & anna. Tak sempat sampai masa akad nikah berjalan. Kami tiba lewat kerana jammed. Tengs pana sudi bawak kami. Then, lepak2, tengok anna. nangis jap. sob sob. peluk cium anna. hehe. balik agak lambat dalam 12 lebey camtu. itu pun mak bising. pastu siap pesan, esok mai awal sikit. hehe.

 
with the groom & bride
 
kami yang masih single

.we are friend from unikop kolej till now.
.forever and ever.

Today I g reception anna ngan HIM, and dia lambat. Tape lah janji datang. Apa lagi, sampai-sampai dorang tengah amek picture sebab dah bersanding pun. Sampai-sampai j me terus ke pelamin. naseb sempat snap. Tengs jurugambar. Then me go to HIM, and sit together. ajak mereka makan sekali. duduk satu table, weee~ lama gak lepak. sampai 4lebey. hehe. ada berlaku sikit salah faham. Sori sayang. Then blek, spent time together lagi. Till midnight. Tengok movie lagi. Iron Man. haha. Bagi dia sticker konvo lagi. hehe.

Sayang, tengs teman saya satu hari ni yea, walaupun ada sikit salah faham tadi. Heart heart u yea. 
Betul lah cakap orang, hubungan bila parents da restu memang senang, mudah. 
I hope our relations will be barakah. Ameen.

Sunday, May 12, 2013

Dating



Almost a week jugak  bertegang. Finally, hopefully that was last time. Really tired. Went out around 3pm. X gtau pun dah gerak. Tau tau dah sampai. Naseb memang dah siap jugak tade lah kelam kabut just nk kene touch up sikit sebab dah tidur kan. Today tatau plan nak ke mana sebenarnya. Just go to IKEA, makan meatball, spagethi. Then alang-alang g IKEA, I beli lah pengidai baju. So HIM treat me for that things. Thanks sayang. Ingat sempat nak g uma ana tau sbb ada kenduri kan, rupanya tak sempat. Lepak-lepak saje lah. Borak. Makan-makan lagi. Kuat betul kami makan. hehe. Biasa lah lepak kt Pak Li, my favorite place. Balik around 8++. He asked me where was secret recipe. Sebab nak belikan kek, but I refuse sebab xrasa nak makan kek. Pastu dia go to lepak ngan kawan-kawan GVR dia at tempat biasa dia lah. Midnight baru blek tu pun bateri phone dia dah flat dah. kene sms guna no ofis lah. Xlarat nak tahan mata dah, so decide to sleep first than HIM. Siap wish everything then, dia pun dah sampai uma siap makan, mandi semua. End of that day okay lah. Hope so on terus okay. 


Wednesday, May 8, 2013

8th May

 
Finally the day. Today i turn to 24's. No more 23's. On my birthday, kerja ok. Bukan rehat-rehat saje. No more play-play. Shafiq was the first person wish. Then HIM, then mas, lia, my Dad, my lil sister. Menangis I baca msg ayah. Tengs ayah. In Shaa Allah,  i will solehah daughter. tengs again for your pray.

TENGS TO ALL FOR THE WISH. LOVE U GUYS. 

I hope dengan bertambah nya usia I, I akan berubah sikit-sikit menjadi insan yang lebih baik dari sebelum ini. Mudah-mudahan lah kan.


Monday, May 6, 2013

OMG !!!




Another 30 hours, I will turn to 24 years old. Terasa tua sudah umur ku. Aiyak. Hehe. Kawan-kawan pun dah ramai bertunang, berkahwin, beranak pinak lagi. Hehe. Semua nya stok dah tamat belajar. I j yang masih terkontang kanting sambung bja. Hehe. Harapan ibu & ayah kan. Yealarh I ni belum ada tunang, belum ada husband. If dah ada, I kene patuh cakap dia. Since masih single mingle ni, I patuh lah cakap orang tua I. Hehe. Mithali x?

This month will be the awesome month sebab ada dua :

First;
I turn to 24's

Second;
My convocation day babe

So disebabkan itu, bolehkah jika I nak sediakan wish list. I xnak request banyak-banyak benda. Just two things. Tp I bukan lah kejam nak mintak by this month. Target I, sekurang-kurang nya sebelum hujung tahun ni I dah memiliki both of this.

Taaarrrraaaa -> my wish list.

BB Z10
Fossil Rose Gold


Harap-harap ada ayahanda ke bonda ke sudi nak sponsor. Hehe. If x pun kumpul wet dan beli sendiri. Hahaha.. 


#PRU13 #GE13


the same things actually but in different language.
this time, I was the first time voter to choose my government. And I did it.
I knew that I'm very new to talk about politic. and I admitted that some things that I'm not really indeed knew about the information, but i have people, i have media to gain all the information to know more about that. 

Sebenarnya, sejujurnya, I bukan menyokong parti pembangkang 100% and I jugak bukan menyokong parti kerajaan 100%. I just follow the trend. When everybody talk about politic, I just follow it sebabnya seronok kadang2 dapat info dr pelbagai sumber ni. Slogan #inikalilah tu bukan bererti kerajaan sebelum #pru13 tu x bagus. Bagus j pada I. Tapi as a Belia, tak salah nak kan perubahan. Kan? #justsaying

Apa-apa pun tahniah kepada Barisan Nasional kerana sekali lagi di beri peluang untuk memerintah negara. Sila lah tunaikan segala akujanji anda semua. Jangan nak #pru14 nanti baru nak berebut tunaikan semua. Pemikiran rakyat sekarang sudah terbuka.

Macam-macam cerita kalau buka facebook, twitter, blog. I just baca j semua. If I rasa rasional, i will like, retweet. Itu hak I kan. Salah ke kalau nak amek tahu sal politik. Me as a Master's student, rasanya tak salah. Kepada orang yang mungkin makan garam lebih dari I klu nak tegur, tegur lah cara yg betul. Bukan guna perkataan yang tak elok. I tau this is my first time to be a malaysian yang layak mengundi but I pun berhak nak tentukan sape pemerintah I. 

#justsaying #pru13 #ge13 #experience