Monday, May 20, 2013

Convocation

Today is the day. I was damn excited. Sebab this is first time and first convocation in our family. Sori ayah aja xdapat first class. sikit j lagi and I really don't know yang first class uitm 3.5 kurang 0.05 sahaja. Xpe lah ayah yea, janji aja dah hadiah kan ayah segulung ijazah. Anty drop us at DATC while seha come later and HIM too. Yeay, dia apply cuti ok untuk convo day I ni. Tengs awak. *bighugs* hehehe. Me is in dewan sambil bbm dia tanya kt mana. He stuck in jammed at NKVE. He's on the way. Super excited. Pastu bateri bb flat tgl bateri nokia j. Majlis habis around 1130 cmtu then keluar. Jammed ok. Student ramai kan. Keluar keluar. Janji ngan dak kelas kumpul depan bunting but me apa lagi cari my family and HIM. on call with him then cari cari cari. Yeay jumpa. Dari jauh dah nmpk dia pegang bunga. dalam hati dah melompat-lompat. weeee~ 

Ok, bawak dia jumpa family and anty. This is the first meet with my anty. hehehe. Ambil gambar. hehe. Tengs awak. Ayah ajak turun bawah amek picture. Go there then amek picture bagai, and amek picture me, ibu, ayah and HIM. Before amek gmbar tu ibu cakap cmni. 'Aish bakal menantu ni' Tengs semua for today. Sedey sikit sebab tak dapat amek gmbar ngan classmate sbb tak jumpa mereka pun. Xpelah. hahaha. Yang penting HIM in the picture with ayah and ibu. 

Anty decide to lunch and anty invite HIM too. Ok, i naik kereta ngan dia yea while my parents with anty. Kami decide makan at Cili Merah at Seksyen 9. Hehehe. Jalan g kat kereta dia. Last2 dia tolong bawak kasut and handbag. Tengs awak. hehe. Kami sampai at Cili Merah lambat sikit tapi dorang belum makan lagi pun. Duduk satu table, borak sama-sama. Gelak sama-sama. Nampak dia sedang membiasakan diri, Tengs again. Then, kami pulang ke umah anty. Naik atas nak amek barang then dia pun ikut naik umah. hahaha. Tak malu. *jelir lidah*

*baju petak-petak tu dia*

Around sejam lepak. Anty paling baik, tolong layan dia, weeee~ Tengs anty. Anty memang tak masak, so dia beli kuih siap2 untuk my parents yang kejap lagi nk balek johor. Siap semua minum petang anty suruh i serve him and she said practice. Anty nakal kan. hehhe. I pun layan lah dia. Siap kan air bagai. In mean time tu, anty borak2 ngan kami semua and dia boleh get long together. around 315, we decide to back. I balek ngan dia. Ok, salam parents, sibby, cousy and anty. Dorang anta kami ke pintu umah, And ibu pesan jangan merayap. Anty pesan suruh dia cari hobi yang can gain more money. hahhaa. Nak tau ktorang g mana? Ktorang g ke KJ sebab dia nak cari barang helikopter. His new hobby. Sampai KJ, dapat barang balek lah. Tengok jam awal lagi, nak melepak lagi. Decide to go to IKEA but on the way tu nampak jammed. haha, apa lagi patah blek lah. blek shah alam then lepak Pak Li. sampai kul 5lebey then dia blek. 

by the way, today was my awesome day.
had my graduation day
had spending time with HIM and family
got flower from HIM, anty and His anty

THANK YOU SO MUCH !!

No comments:

Post a Comment