Monday, May 6, 2013

#PRU13 #GE13


the same things actually but in different language.
this time, I was the first time voter to choose my government. And I did it.
I knew that I'm very new to talk about politic. and I admitted that some things that I'm not really indeed knew about the information, but i have people, i have media to gain all the information to know more about that. 

Sebenarnya, sejujurnya, I bukan menyokong parti pembangkang 100% and I jugak bukan menyokong parti kerajaan 100%. I just follow the trend. When everybody talk about politic, I just follow it sebabnya seronok kadang2 dapat info dr pelbagai sumber ni. Slogan #inikalilah tu bukan bererti kerajaan sebelum #pru13 tu x bagus. Bagus j pada I. Tapi as a Belia, tak salah nak kan perubahan. Kan? #justsaying

Apa-apa pun tahniah kepada Barisan Nasional kerana sekali lagi di beri peluang untuk memerintah negara. Sila lah tunaikan segala akujanji anda semua. Jangan nak #pru14 nanti baru nak berebut tunaikan semua. Pemikiran rakyat sekarang sudah terbuka.

Macam-macam cerita kalau buka facebook, twitter, blog. I just baca j semua. If I rasa rasional, i will like, retweet. Itu hak I kan. Salah ke kalau nak amek tahu sal politik. Me as a Master's student, rasanya tak salah. Kepada orang yang mungkin makan garam lebih dari I klu nak tegur, tegur lah cara yg betul. Bukan guna perkataan yang tak elok. I tau this is my first time to be a malaysian yang layak mengundi but I pun berhak nak tentukan sape pemerintah I. 

#justsaying #pru13 #ge13 #experience

No comments:

Post a Comment