Thursday, June 27, 2013

Conteng-conteng

 Plan ke-empat I sudah berjaya. 
Yahhuuu !! *joget-joget*

Bangun pagi x lah pagi sangat since I cuti kan kan. Hahaha. Celik j mata rutin I cari segala gadget. Then sms HIM. Wish morning semua. Rutin harian ok. Then biasa lah I kalau x buang segala toksin semalam x sah. Siap mandi semua. I breakfast. Ibu bising suruh makan. I malas. Then sapu rumah. Memandangkan my mum puasa sunat temankan ayah I, x sampai hati nak tengok dia memasak sensorang. I tolong siang segala sayur. Dia masak. hehe. I tolong tengok j sambil teman borak. Hahaha. Pastu I cat hall tv and ruang makan. While my lil brother cat pagar rumah. Tugas I tu j sebab bab cat mengecat ni memang dah serah tugas direct to him. Naseb lah dik oi, awak j anak lelaki yang ada, nak harap big brother? Memang x lah. Kenapa x upah j orang, jawapan my mum cukup simple. Budget lari. So start cat mengecat ni kul 12 kot. Adik I awal lagi. I tolong my mum dulu lah. Hehe. 

Bila tengah cat-cat tu faiz ngan munir balik. Sampai- sampai j rumah duk jerit dari turun van tu. 'abang arip cat apa tu. wat pe tu' I duk dengar j dorang bebel-bebel. Bila masuk dalam apa lagi dorang nampak I lagi bebel panjang. Hahaha. 'kak ajan kenapa ni, kenapa cat-cat ni'. Tergelak I dengar. Haha. Sambil-sambil cat tu, I saje borak ngan adik I tu. Ni perbualan kami: 

I : Faiz, esok ajan blek shah alam tau
Faiz : ala, kenapa ajan nak balek shah alam? (sambil wat muka masam)
I : Yealarh ajan nak sekolah
Faiz : ala, ajan jangan lah balek. Faiz suka ajan, ajan baik. (tergelak I)
I : Xpe lah, ajan balek esok tau. Nanti kak seha balik pulak
Faiz : Ala ajan, xnk lah. Kak seha garang. Ajan baik. Baik ngan faiz.

Kelakar lah adik I ni. Umur baru 4 tahun tapi pandai berbual. cara cakap dah macam orang tua. Apa-apa pun I memang sayang dia. Dah anggap dia macam adik I. Faiz ni anak mak I jaga. Dia kalau apa-apa memang cakap ngan I. sibby I semua pun suka kt dia. Dulu dia x reti sebut nama I, dia pelat H. jadi dia panggil I 'ajan' sampai sekarang lekat. I don't mind pun. Around kul 230pm I siap cat both site for my job and dengan itu, tugas mengecat I settle. Tinggal tugas lain j. 
 

No comments:

Post a Comment