Tuesday, June 25, 2013

Project Mintak Cuti

I balik Johor for a quite long time. Around 2 weeks lah. Serabut otak fikir sal umah sewa, sal proposal yang tak siap-siap. Tak faham tu. Apa lagi, decide to balik Jumaat petang. Seek anty's help to send to TBS since all umah sewa tak de orang. Semua kerja. Sampai hometown around 9++pm. My lil brother picked me at bus station. Sampai umah, borak ngan si Tipah and Suri. Dia teman I makan. hahaha. Funny my mum tu. Ayah datang lepak at kitchen late sebab dia tanak makan dah. Dah bertapa kat umah ni apa lagi, otak ligat duk fikir nak buat apa.

Plan I sepanjang 2 weeks ni, I plan nak wat beberapa perkara, antara nya :
  • Plan to bake Pavlova
  • Plan to make Rainbow cake or any cake either Carrot/Chocolate Cheese
  • Plan to help Tipah untuk siapkan langsir for Brother's ceremony
  • Plan to cat hall tv and tempat makan
  • Plan to finish kan solution method then email to madam
  • Plan to beli kain utk baju, shawl
  • Last but not least hunting katil, meja, perabut untuk bilik brother's
I hope semua plan plan ni berjaya bila I jejak kaki ke Shah Alam semula. Balik ke Shah Alam then nak focus on my proposal then prepare untuk presentation. Ya allah permudahkan segala urusanku. I want be a good daughter to my parents. Want make them proud. That's my promise. In Shaa Allah.  


1 comment:

  1. Welcome back, Jaja.
    Entry ke 10 untuk tahun 2013.
    Hehehe

    ReplyDelete