Wednesday, July 31, 2013

Fevernova

Entry kali ni tanak merepek pun, I just want to continue entry aritu. Entry yang I dapat text dari dia, yang dia demam tu. Hah, nak dipanjangkan cerita. Dia demam+semput tak kebah-kebah since Saturday lagi. Kesian giler. Dia pun ari-ari ulang klinik and HKL. Hai lah awak, kenapa tiba-tiba sakit teruk ni. Risau kot I. I da x sampai hati sangat bila tiap kali chat dia akan cakap tak larat. 'Ya allah kau sembuhkan lah dia', tu lah doa I selalu. Otak ni duk fikir dia j lah. I asked anty sebab nak pinjam kereta dia. Firstly I just nak g beli kan hospitality things j untuk dia then nak go and visit him by esok or later but then I cam tergerak nak g direct ke rumah dia. Before that, I text anty asked her permission. Then I went to his house quite rushing sebab nak tengok keadaan dia. Belum sempat dia keluar, then terperasan mak dia nak buka gate rumah, firstly I try to hide but I kan kecik (lawan dia), mak dia pun perasan. I pun keluar lah dari kereta and great her. Dia pun keluar around that. Done-done nak serentak. Cuba keluar awal sikit, tayah jumpa mak. Segan tahu. Bukan tanak jumpa cuma I pakai selekeh-selekeh. Men sarung j. Segan ngan mak dia. Pastu mak dia ajak masuk sekejap and dia pun asked me to park kereta. I park kereta kat kedai atas sebab tanak kacau tempat parking orang area rumah dia. Sampai j rumah tengok muka yang tak larat dia tu. 'Ya allah, kesian nya'. Tu lah ayat yang terdetik dalam hati I. I datang pun sekejap sebab tak mahu menganggu waktu istirehat dia and family. I sempat lah borak-borak ngan dia. Tanya condition dia, macam-macam lah lagi. Bubbling bla bla bla. I just datang then give him pape yang patut. Why I did it to him is because I care kat dia, and Why I care adalah sebab I sayang dia. Lagi pun tak kira lah siapa pun, bila I sayang I akan jaga bila sakit, ada bila susah, bila senang dah tentu. Kiranya I akan sentiasa ada dekat sebelah dia bila I di perlukan. Thats me 'hajar'. Cuma apa yang membatas kan I adalah I ni public user. It's quite hard to me to go to anywhere easily. Naseb lah ada anty, cousin I. I pinjam kereta dorang. Thanks you guys sebab lend me your car. Don't know how should I repay you guys. I hope, HIM blessed you guys in everything you do. Ameen. 

Btw tengs to Encik google for the picture. Hewhew.
 




 
Bubur I tak sempat nak masak so I drive thru j lerh. Hewhew

Badan Sihat Otak Cergas

Sunday, July 28, 2013

Tidak terlintas nak mengecewakan sesiapa pun. I tersepit. Both of you seems like don't want to understand me. Rasa nak terjun bangunan sepuluh tingkat. Hanya Allah j tahu perasaan I. Ntah lah, blur, stress semua ada. If I can be separated I want to do so but I can't. I need to choose. Finally I choose my brother sebab ntah lah. Gerak hati I suruh I buat camtu. So in the same time I dah kecewakan other side. Sorry, sorry and sorry. I bukan nak hampakan pelawaan mak awak. Tapi I dah terlajak keluar ngan abang, walhal I dah inform I kene tolong abang and memang I xde inform nak iftar sekali but as usual my brother kan, dia memang akan treat his sibby for iftar. And only that time j kami ada peluang jumpa sama-sama. Hope awak faham, tapi dari ayat yang awak hantar tu make me sad. Maaf I rasa I bukan in coming good in law sebab mesti mak awak kecewa ngan saya kan. After the things happen I rasa macam ntah lah. I need some times and space. I iftar at Ar-Raudah area uma abang I. He already booked the place to iftar. After iftar we rushing to Shah Alam to find veil for my sister in law in coming, so I layan j lah. I penat sangat but since I follow orang, I layankan j lah. Sampai umah anty around 1130 camtu. I whatsapp dia then he inform me that he got fever and it's quite high temperature and also got migraine. Dalam otak macam-macam fikir. Ok ke dia, teruk ke, macam mana bley demam panas and migraine and everything lah. But hajar kan seorang yang ego tahap gaban so I just reply makan ubat and get well soon. Susah nya nak buang rasa ego tu. Sebab tu salah satu punca kenapa selalu masam muka berlarutan. sebab nya I lah, ego and always keep silent. Diam seribu bahasa. Kenapa I ego? Semua nya sebab kawan-kawan lelaki yang I kenal sebelum ni. I try to make it down but ntah. Still trying lagi. I hope I boleh buang ego tu.

Bangun j tidur pagi tadi, I cari dia. Wish morning and tanya keadaan dia. I plan nak visit dia but tade transport lah. Haish susah nya lahai. Nak pinjam anty kereta, mesti anty x bagi. hhuurmm. Tape lah I just doa kan dia baik-baik saje lah. 

Ya Allah, kau sembuhkan lah demam dia and his migraine too.
Ammeen.

To Awak,
Take care of yourself
Don't forget your medicine
Please drink more water

walau apa pun jadi, in shaa allah 
saya sayang awak sampai bila-bila
saya dah lama maafkan awak

Friday, July 26, 2013

Nothing to say

Every single things that happened in our life are already planned by HIM. Same goes to me. Only HIM knows everything. What I feel, what am I thinking, and everything lah. Sometimes I feel like this is not fair but maybe this called karma, I forgot about others when i'm happy. But now I know I need to believe in qada' and qadar.
Terima kasih Allah atas apa yg berlaku. I hope after this I will be more patient. Ameen.

Thursday, July 25, 2013

Baru perasan rupanya banyak komen untuk di publish but I refused to published it. Why? Enough only me know it. Apa pun jadi sudah tertulis. I pasrah, redha. Mungkin Allah nak uji I. In shaa allah I masih boleh bersabar walaupun sampai bila-bila kesan akan tinggal walaupun hilang tapi tetap akan ingat sampai bila-bila, bila terpandang. Masih terasa walaupun sudah berhari berlalu. Andai I dinilai begitu, I pasrah. I redha. Kadang-kadang setiap butir bicara yang lahir menusuk ke hati tapi si hati masih boleh bersabar, kuat sungguh hati kau yea hajar. Wahai hati, sila lah terus bersabar walau apa pun terjadi. Di sebalik setiap kesabaran pasti ada sinar kebahagiaan. In shaa allah.


bukan hanya hendak dicintai tapi aku juga ingin dilindungi

Monday, July 22, 2013

New Born

Morning all the readers, Happy Monday. Entry kali ni I nak story pasal two things. Nampak tak pemalas nya kat situ. haha. Mula-mula nk story sal new born. Hah, finally adam jr berjaya melihat dunia a.k.a muhammad asyraf. So nak dipendekkan cerita, asyraf sebenarnya dah 7 hari lahir. Semalam baru lah berkesempatan untuk melawat baby comel ni. Jari dia panjang betei, comel sangat, geram I tengok. Tapi nak pegang I takut. Nanti dah kukuh sikit tulang awak tu anty dukung awak yea asyraf. Actually tak plan pun nak visit the new born tu, sabtu malam dia bbm ajak. Aish, I terfikir takkan nak visit dengan tangan kosong, I nak g pasaraya cari barang baby cam tak sempat j. Huurrmm, I duk whatsapp big brother, then he said okay lah kalau xbawak apa-apa but I cam x sedap lah. So semalam bangun j tdo duk teringat I ada beli baju baby masa jenjalan ngan ibu aritu. Actually nak bg Aiman but sokay lah bagi asyraf dulu lah but bila I belek untuk 6-9 month. Garu pala lagi, nasihat big brother lah I perlukan. Abang cakap tape lah, baby cepat besar. Lagi-lagi baby boy plus asyraf mungkin tinggi macam daddy dia. huahua. Corak yang I beli tu rare x rare sangat lah tapi corak tulang ngan foot step. hehe. Plain dah biasa, stripe pun biasa so I choose that one. But asyraf sorry lah anty bagi awak sehelai j baju, nnt ada rezeki anty bagi lagi yea. hahaha. Tengok baby kejap j, borak yang lama. Masa lepak-lepak tu ada lah sikit conversation kan. Waktu tu lah dia tau I plan sambung study. Masa tu Tuhan j tahu perasaan I macam mana. Serba salah, semua ada. aish lain plan, lain jadi.Around 4++ we decide balik. On the way tu sambung lah conversation yang tergantung tu. Jeng jeng. Ok, tamat dah first entry.

 This is Muhammad Asyraf.
Asyraf : be a good and soleh son. Make your parents proud one day later.

Biasa lah I bila sayang tu sampai terbawak-bawak dalam mimpi, ni lah second story I. Actually malam tadi I mimpi cikta. Oh, rindu nya kat dia. sobsob. And dalam mimpi tu, cikta main-main dengan Jolly. Lagi rindu nak usik dia. I suka betul cubit peha dia. Actually that things kan sifu I cik tipah. haha, dia suka betul cubit peha cikta. I pun follow his habit tu. Bila I tanya dia cakap geram. Bila I cubit peha dia tu, nanti dia cam marah tau so dia akan acah-acah gigit lah. Alah, gigi anak kucing baru 4bulan mana nak tajam nya kan. Tu yang ktorang sayang. Cik Ta Rest In Peace yea.

Tu lah cerita I untuk hari semalam. Haha. Semalam tu ada selisih faham, ada happy, ada gelisah. Pape pun untuk awak, saya mintak maaf sebab tak terus terang dengan awak. Sepatutnya saya bagi tahu awak dulu, tapi sejak kebelakangan ni, saya rasa cam masa tak sesuai. Yealarh sejak sejak ni scope kerja awak bertambah stress, saya sebenarnya takut plus kita pun selalu sangat tegang kan. Tapi kuasa Allah kan, dia bukak kan jugak mulut saya untuk bagi tahu walaupun bukan direct ke awak. Maaf yea. Pape pun terima kasih yea sebab bagi saya coklat. And that one is my favourite, macam awak tahu j. Terima kasih yea. Maaf sekali lagi.
Thank you


Allah tu maha adil, dia cipta perempuan akal yang pemdek
sebab tu sorok lah macam mana pun mesti dia dapat tahu jugak nanti
cepat atau lambat j

Friday, July 19, 2013

Proposal

Secara terang nya I actually dah tamat pengajian since January 2013 but grad baru 2 bulan. Kenapa lambat, adalah sebab-sebab tertentu. Rasa nya tak perlu story kat sini. hehe. That means jugak dah 6 bulan I goyang kaki makan duit elaun dari Pa&Ma. Thank you both of you even though dah finished studied pun you guys tetap salurkan elaun walaupun tak seberapa. Ibu and ayah actually nak suruh I cari keje area Johor but I refuse, ceh konon nak belajar hidup berdikari. Poorahhh jaja. So I pun bermastautin kat Shah Alam, cari kerja yang tak kunjung tiba. Then dari xde kerja kan, I dapat invitation to join one program untuk build my skills yang sedia maklum lack ni kan. So I attend that program for 5 weeks lah. Then ada lah attend interview yang pihak penganjur adakan, tapi semua position yang dia bg semua nya ibarat tangkap muat sahaja. But I try my best there but I'm not lucky as well. Sambil-sambil tu I ada attend interview yang I mintak direct kt company tu but my course actually too general. Maths? Bila orang tanya what course you are taking, when I answered Math they will said oh you want be a teacher. Kat situ dah patahkan semangat I. Sedih, tunduk, nangis. Nak apply position apa? I'm not choosy but position yang senang dapat like Customer Service, Marketing and so on, seronok but I tak minat. How come I nak apply. I minat auditing, analyzing but tade position itu untuk I. So boring tau tunggu buah tak gugur-gugur. Bila on call ngan Ibu, dia akan sedapkan hati I, tape lah rezeki belum ada. Sabar. Ayah pun cakap camtu. In mean time I find the job kan, I adalah tolong kawan anty I jadi pembantu dia. Dia pay I rm4 for one hour. So dari boring, I accept j lah. Aktiviti pun terisi sikit, tu pun untill end of April j camtu. hehe.

I g uitm tu kan, dapat lah feel sikit tengok gelagat junior-junior. On my last day kan, I terbaca flyers, offer to further Master in Quantitative Science. I tengok, baca details then I senyum. Macam orang sewel. Balik tu I call Ibu. I cakap susahnya nak cari kerja sekarang plus I ni public user. It's quite hard for me to go to anywhere. And I citer sal offer tu. So she asked me to meet the lecturer then ask more details about it. I pun dengan lurus bendul nya ikut. haha. She gave me 2 weeks to think and to study the topic. Tapi I x ikut pun cakap dia. Hahaha. I ikut kepala I. Sebab bulan May is my month which is my bornday and my convocation day. So wt tatau. Sampai end of May. I ada balik kampung because of kenduri so masa at kampung tu, ayah slow talk ngan I sal that things. He asked me to grab that offer. Actually I berat nak teruskan impian ayah. I diam j lah bila dengar dia cakap camtu. Balik shah alam semula, I mintak petunjuk, and apa gerak hati I kuat suruh I try to do the proposal. If the examiner satisfied with my proposal I will keep it on lah. I duk kat uma sewa, internet macam haram. So I decide balik johor since dia out station. I balik johor quite long time, it's around a month. Kat uma tu bukan I goyang kaki, bukan I saje saje j balik. Actually I try to do the proposal. Buat-buat, email Madam. Sampai I malas dah nak ngadap all the journals. I siap cakap kat my mum, tolong summarize kan untuk I. haha, Ibu gelakkan I. Around 3 weeks baru siap. Tapi belum disemak lah. hehe. Ayat pun mesti tonggang langgang. Al-maklum I'm the broken English person. Actually I kat umah ni I berkomunikasi dengan Madam through sms and email. Thanks Madam. Now I serah pada yang Esa, If my proposal accepted, then I will present the report. Oh my good, too scared. And one more things, actually I do the proposal ni kan I tak inform pun lagi dekat dia. I sebenarnya tatau nak start inform him macam mana. Still nak cari masa yang sesuai. Tatau macam mana kan. I takut lah. Bukan xnak share on the way prepare the proposal but we had a tough time together on the time I kat johor tu.

P/S: 
  • Why I decide to do the proposal is because of my parents, both of them terlalu berharap pada I, I x sampai hati nak kecewa kan dorang. I hope Allah knows everything that I do is for what. Ya Allah please bless me.
  • Bukan niat nak membelakang kan awak, Just tatau nak bagi tahu macam mana. Tak tahu reaksi awak macam mana. Sy cari jalan yea macam mana nak terus terang. *praying* Ya Allah permudahkanlah segala urusan. Ameen.

Thursday, July 18, 2013

diam tak diam
hampir setahun sudah

ya allah, 
semoga kau tabah kan hati aku menjalani segala ujian yang kau beri.
ameen.

to Si Pencuri Hati :
Terima kasih kerana sudi terima diri ini
Terima kasih kerana banyak mengajar I erti hidup
Terima kasih kerana sentiasa tegur I
Terima kasih kerana tak jemu untuk mematangkan I
Terima kasih 
Terima kasih untuk semuanya


kita merancang, allah tentukan.
jangan meletakkan harapan yang terlalu tinggi
kerana harapan yang setinggi langit boleh memakan diri
simpan lah sedikit keraguan kerana bila diuji 
ia boleh membantu diri untuk bangkit semula

Wednesday, July 17, 2013

Kau Pergi Jua

Tajuk nak ntah hape-hape j, padahal nak story sal cikta. Semalam dapat tweet dari ayah aroun tengah hari camtu, ayah cakap now cikta dah Rest in Peace. Woooo woooo, meleleh seyh air mata I. Sampai sekarang sedey lagi. Camne, padahal I bukan lah peminat biantang sangat but since my mum suka sangat nak bela, I pun redha sahaja. Hahaha. Actually ceritanya cenggini. 

1st Ramadhan paling tepat lagi, masa kami nak sembahyang jemaah maghrib satu family, family I perasan yang cikta tido sahaja sepanjang hari. and the best part is port dia kat bag si munir. sape munir? ala, anak jagaan si Tipah lerh. Ayah pesan suruh bawak g jumpa doktor. So tu tugas my lil brother lah, balik dari klinik. Doktor x suntik ubat demam but suntik ubat kurap. I rasa x puas hati sungguh, mana tak nya. budak tu demam, suntik lah ubat demam bagi cepat baik. So balik dari klinik tu cikta tido j lah keje nya. Bila dah petang I rasa badan dia x kebah-kebah lagi, my mum bising suruh bg ubat. I pun bg lah guna syringe yang diberi. Since dia xde selera nak makan and minum, I suap dia minum air mineral, kejap kejap air mineral+madu, and susu. Nak bagi dia tenaga. First day tu dia dah x larat but dia gagah kan jugak diri dia untuk berjalan. Bila siang hari dia akan tido kat lantai luar uma, ibu kata nak berjemur. Bila malam I tido kan dia kat dalam. sebab ayah suruh, kesian dia kesejukan. Apa yang wat ibu sayang dia sebab walau dia sakit, dia tetap kencing kat tanah. Hari demi hari, genap 6 hari dia sakit akhirnya dia pergi untuk selama-lamanya. Ktorang redha j sebab dari tengok dia terseksa, better dia pergi. Kesian kot tengok dia sakit hari-hari. Tapi last before dia mati kan, dia kencing berdarah. Ya allah sedih tau. Lagi sedih bila malam last dia hidup tu dia gagah kan diri naik atas katil I and tdo sebelah I, ibu I cakap cikta sayang kan I. mana tak nya dua kali dia terkencing atas peha I masa bagi dia makan ubat. Sedih yang amat. Kesayangan I dah xde. I doakan semoga dia tenang kat sana. Now tinggal si Jolly j. Sampai sekarang I still cam x caye dia dah tade. 

 
Ni masa dia bermanja

Ni cikta demam on 1st Ramadhan

Last day before cikta RIP

Kucing binatang kesayangan Nabi

Monday, July 15, 2013

Jerawat


Arrrggghhhh,,
Aaarrggghh,,

Entry ntah pape j. Haha, actually nak story sikit.

3 minggu lebey bertapa kat kampung halaman bukan mengurangkan tekanan, bertambah tekanan di mana muka I jenuh naik jerawat pasir. Damn giler, stress giler bila tengok muka kat cermin. Actually I now guna cosmoderm. Tapi I jenis kurang nak suka guna one set so I decide to bought ubat jerawat, moisturizer and toner only. I pakai almost 3 month but xde beza pun, pada I kulit muka I lagi ok pakai temulawak. hehe. I jenis x reti nak try-try product-product yang macam sekarang hangat like Tabita Skin Care, Natasya ke, Tia Emilia ke, Aura White ke and so on lah. Macam-macam product but I jenis takut nak mencuba. So I biar j lah. Ibu I pesan, biar j sebab nanti dia hilang sendiri. Dia bebel lagi jangan usik-usik, nanti berbekas. Memang dah berbekas pun but mostly at right side pipi I. Malu kekadang. Tapi redha saje. Pape pun sekarang I pakai bedak sejuk homemade punya, Ibu beli kat kawan dia. Hope boleh lah kurang kan masalah jerawat pasir I ni. 

Cantik bukan dari luaran sahaja malah dari dalaman.


Friday, July 12, 2013


Finally the truth is known by myself. It's ok, never mine. So now I know 
why you asked me to ignore you, 
why you asked me to stop to chatting with you,
why you asked me to stop doing everything related to you.

NOW i know everything. No wonder you ignore me too. And I don't feel sad, 
upset or whatever but I really feel happy for you. 

To you, I pray the best for you here and hereafter.

The happiness is ours

Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan


Ramadhan datang lagi. Terima kasih ya Allah kerana kau memberi aku kesempatan sekali lagi untuk menemui nya. Alhamdulilah. Banyak fadhilat dalam bulan yang mulia ini, antara nya ialah :

Hadith 2

Ubadah Bin Somit ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda pada suatu hari ketika Ramadhan hampir menjelang

"Telah datang kepadamu bulan Ramadhan, di mana Allah melimpah ruahkan di dalamnya dengan keberkatan, menurunkan rahmat, mengampuni dosa-dosa kamu, memakbulkan doa-doa kamu, melihat di atas perlumbaan kamu untuk memperolehi kebaikan yang besar dan berbangga mengenaimu di hadapan malaikat-malaikat. Maka tunjukkanlah kepada Allah Taala kebaikan dari kamu. Sesungguhnya orang yang bernasib malang ialah dia yang dinafikan daripada rahmat Allah pada bulan ini."


Monday, July 8, 2013

Pavlova

Buang masa kan. Before nak berholiday. Since si seha balik saje tanya dia camni

I : Jom wat pavlova
Seha : Boleh j. Nanti beli barang share-share
Biha : Ok, adik bayar jugak
I : Ok j.

So I decide to go to Pasaraya nak cari bahan-bahan nak buat Pavlova. Pergi kedai kek, cari fresh cream but x jumpa, call my anty dia cakap bley guna cream cheese. I pun grab j. Bila balik call lagi nak confirm kan camne guna cream cheese. Fikir-fikir blek, cam susah. Then I google lah, tengok boleh guna whipping cream. I went again to kedai kek to change the stuff but tak boleh. I beli j lah lain. Balik dari kedai, pick my sis sekali balik dari sekolah darjah khas. After lunch, while my mum jahit langsir, I pun prepare lah bahan-bahan nya. First time try, best wei. Senang sangat rupanya wat Pavlova ni. *joget-joget* 

My family dah excited, asek tanya j. Bila nak siap ni. I cakap sabar lah. Kene bagi cool down dalam oven baru bley keluarkan untuk letak the cream and fresh fruit. Around 6++ siap sepenuhnya. Me sangat excited sebab jadi. Ingat tak jadi. Bagi ayah ngan ibu rasa, they said awesome. Unique. Lain dari lain. Senyum sampai telinga. Hahaha. Even I mintak resipi from my anty, dia pun x buat lagi sebenarnya. Anty said, well done. Then, I bg suggestion kat my mum, masa majlis bertandang abang I nanti, nak wt Pavlova j as the cake. Simple. Dorang macam setuju. Tapi tengok lah cane kan. Haha.

First trying : My Pavlova


Sunday, July 7, 2013

Tujuh Julai

Last Ahad in bulan Sya'aban. One of my bestfriends sah menjadi tunangan orang. Tahniah babe. Dah lama kan berkawan apa salahnya melangkah ke satu stage. Apa-apa pun semoga semua nya selamat.

Ladies in Purple is the person

To Mastura :

Selamat Menjadi Tunangan Orang
Semoga semua nya selamat
Semoga Sabar, Tabah dalam mengharungi tempoh ini
May Allah bless ur journey.


Friday, July 5, 2013

Vet

Bangun pagi tengok dia asek tdo j, kalau bangun pun ibarat termenung jauh j dia. Diam j. Sampai ke malam habit dia camtu. Makan pun x, kawan-kawan lain berlari-lari makan bila makanan dituang. Pelik. Bila semua duk kat dapur, I gtau kat my mum, rasanya dia x sihat. Ayah cakap mungkin sakit perut. Borak punya borak. Decide to bring Jolly to Clinic. 

Nama dia Jolly. Muka sedang muram : Fever



After sembahyang Jumaat, ajak my lil brother to go to Klinik Haiwan. Ibu suruh bawak sekali Cik Ta ngan si Donnie untuk bagi suntikan Vitamin C terus. Alang-alang nak bawak si Jolly kan. So kami pergi berempat. Sorang pegang satu. Malas nak kuarkan sangkar. Hehe. Masa on the way kan, dorang semua jakun. Macam marah, macam tanya. Yealarh tak pernah naik kereta kan. Jakun sikit. Habis lah tangan I kene kuku si demam. Sampai Klinik, first check si Jolly. Check suhu, yes demam. Suntik sikit then dapat ubat. Bila dah settle suntik semua, terus pulang ke rumah. Berlari semua masuk rumah. Baru lah si Jolly start ok sikit tapi still lemah. Bila malam baru nampak cergas sikit. So pas ni, kalau nampak kucing murung, mungkin mereka sakit. Kene alert lah kan since da rela nak jaga. 

Muka Jolly hampir sihat

Monday, July 1, 2013

Tak Sengaja

Last Saturday teman Ibu I g beli barang dapur kat pasaraya area umah I j. Since I berani bawak kereta ayah ni, ayah I di tinggalkan. Haha. Sori lah ayah. Pape pun. I tak kesah pun.So around 3pm kami keluar. Beli barang dapur, biasa lah dah gaji kan. Banker dah kuar kan duit, turn Ibu mengagihkan sepatutnya. Memang dari dulu lagi, ibu I yang urus kewangan keluarga. Walaupun kami x sesenang mana tapi I cukup bersyukur sebab keluarga kami cukup makan, pakai. Salute to my Ibu kerana dia bijak urus duit. So on the way pilih-pilih barang tu at frozen area paling tepatnya, I terserempak lah dengan pengantin baru yang x lah baru sangat tapi dah tiga minggu. hehe. I rasa terkilan sikit sebab tak dapat attend wedding dia last month. Tapi Ibu I g lah wedding dia as my wakil. I kat shah alam that time, ada kerja. Sori darling. Pape pun dapat jumpa awak yang comey lotey ni walau sekejap pun da ok. Dapat lah peluk-peluk kejap. Rindu jugak kat dia, Lama xjumpa. hehe.

Pape pun to Ezzy / Kudut :


Selamat Pengantin baru (3 minggu)
May allah bless both of u, your journey
Be a good wife ok.
Cepat-cepat dapat baby