Wednesday, July 31, 2013

Fevernova

Entry kali ni tanak merepek pun, I just want to continue entry aritu. Entry yang I dapat text dari dia, yang dia demam tu. Hah, nak dipanjangkan cerita. Dia demam+semput tak kebah-kebah since Saturday lagi. Kesian giler. Dia pun ari-ari ulang klinik and HKL. Hai lah awak, kenapa tiba-tiba sakit teruk ni. Risau kot I. I da x sampai hati sangat bila tiap kali chat dia akan cakap tak larat. 'Ya allah kau sembuhkan lah dia', tu lah doa I selalu. Otak ni duk fikir dia j lah. I asked anty sebab nak pinjam kereta dia. Firstly I just nak g beli kan hospitality things j untuk dia then nak go and visit him by esok or later but then I cam tergerak nak g direct ke rumah dia. Before that, I text anty asked her permission. Then I went to his house quite rushing sebab nak tengok keadaan dia. Belum sempat dia keluar, then terperasan mak dia nak buka gate rumah, firstly I try to hide but I kan kecik (lawan dia), mak dia pun perasan. I pun keluar lah dari kereta and great her. Dia pun keluar around that. Done-done nak serentak. Cuba keluar awal sikit, tayah jumpa mak. Segan tahu. Bukan tanak jumpa cuma I pakai selekeh-selekeh. Men sarung j. Segan ngan mak dia. Pastu mak dia ajak masuk sekejap and dia pun asked me to park kereta. I park kereta kat kedai atas sebab tanak kacau tempat parking orang area rumah dia. Sampai j rumah tengok muka yang tak larat dia tu. 'Ya allah, kesian nya'. Tu lah ayat yang terdetik dalam hati I. I datang pun sekejap sebab tak mahu menganggu waktu istirehat dia and family. I sempat lah borak-borak ngan dia. Tanya condition dia, macam-macam lah lagi. Bubbling bla bla bla. I just datang then give him pape yang patut. Why I did it to him is because I care kat dia, and Why I care adalah sebab I sayang dia. Lagi pun tak kira lah siapa pun, bila I sayang I akan jaga bila sakit, ada bila susah, bila senang dah tentu. Kiranya I akan sentiasa ada dekat sebelah dia bila I di perlukan. Thats me 'hajar'. Cuma apa yang membatas kan I adalah I ni public user. It's quite hard to me to go to anywhere easily. Naseb lah ada anty, cousin I. I pinjam kereta dorang. Thanks you guys sebab lend me your car. Don't know how should I repay you guys. I hope, HIM blessed you guys in everything you do. Ameen. 

Btw tengs to Encik google for the picture. Hewhew.
 




 
Bubur I tak sempat nak masak so I drive thru j lerh. Hewhew

Badan Sihat Otak Cergas

No comments:

Post a Comment