Monday, July 15, 2013

Jerawat


Arrrggghhhh,,
Aaarrggghh,,

Entry ntah pape j. Haha, actually nak story sikit.

3 minggu lebey bertapa kat kampung halaman bukan mengurangkan tekanan, bertambah tekanan di mana muka I jenuh naik jerawat pasir. Damn giler, stress giler bila tengok muka kat cermin. Actually I now guna cosmoderm. Tapi I jenis kurang nak suka guna one set so I decide to bought ubat jerawat, moisturizer and toner only. I pakai almost 3 month but xde beza pun, pada I kulit muka I lagi ok pakai temulawak. hehe. I jenis x reti nak try-try product-product yang macam sekarang hangat like Tabita Skin Care, Natasya ke, Tia Emilia ke, Aura White ke and so on lah. Macam-macam product but I jenis takut nak mencuba. So I biar j lah. Ibu I pesan, biar j sebab nanti dia hilang sendiri. Dia bebel lagi jangan usik-usik, nanti berbekas. Memang dah berbekas pun but mostly at right side pipi I. Malu kekadang. Tapi redha saje. Pape pun sekarang I pakai bedak sejuk homemade punya, Ibu beli kat kawan dia. Hope boleh lah kurang kan masalah jerawat pasir I ni. 

Cantik bukan dari luaran sahaja malah dari dalaman.


1 comment:

  1. salam kenal. same here. sy mmg hantu picit jerawat. mcm geram tgk kejap2 nak sentuh. nak2 kalau a week or two b4 menses @_@. try pakai clay mask who knows myb it works :)

    ReplyDelete