Wednesday, July 17, 2013

Kau Pergi Jua

Tajuk nak ntah hape-hape j, padahal nak story sal cikta. Semalam dapat tweet dari ayah aroun tengah hari camtu, ayah cakap now cikta dah Rest in Peace. Woooo woooo, meleleh seyh air mata I. Sampai sekarang sedey lagi. Camne, padahal I bukan lah peminat biantang sangat but since my mum suka sangat nak bela, I pun redha sahaja. Hahaha. Actually ceritanya cenggini. 

1st Ramadhan paling tepat lagi, masa kami nak sembahyang jemaah maghrib satu family, family I perasan yang cikta tido sahaja sepanjang hari. and the best part is port dia kat bag si munir. sape munir? ala, anak jagaan si Tipah lerh. Ayah pesan suruh bawak g jumpa doktor. So tu tugas my lil brother lah, balik dari klinik. Doktor x suntik ubat demam but suntik ubat kurap. I rasa x puas hati sungguh, mana tak nya. budak tu demam, suntik lah ubat demam bagi cepat baik. So balik dari klinik tu cikta tido j lah keje nya. Bila dah petang I rasa badan dia x kebah-kebah lagi, my mum bising suruh bg ubat. I pun bg lah guna syringe yang diberi. Since dia xde selera nak makan and minum, I suap dia minum air mineral, kejap kejap air mineral+madu, and susu. Nak bagi dia tenaga. First day tu dia dah x larat but dia gagah kan jugak diri dia untuk berjalan. Bila siang hari dia akan tido kat lantai luar uma, ibu kata nak berjemur. Bila malam I tido kan dia kat dalam. sebab ayah suruh, kesian dia kesejukan. Apa yang wat ibu sayang dia sebab walau dia sakit, dia tetap kencing kat tanah. Hari demi hari, genap 6 hari dia sakit akhirnya dia pergi untuk selama-lamanya. Ktorang redha j sebab dari tengok dia terseksa, better dia pergi. Kesian kot tengok dia sakit hari-hari. Tapi last before dia mati kan, dia kencing berdarah. Ya allah sedih tau. Lagi sedih bila malam last dia hidup tu dia gagah kan diri naik atas katil I and tdo sebelah I, ibu I cakap cikta sayang kan I. mana tak nya dua kali dia terkencing atas peha I masa bagi dia makan ubat. Sedih yang amat. Kesayangan I dah xde. I doakan semoga dia tenang kat sana. Now tinggal si Jolly j. Sampai sekarang I still cam x caye dia dah tade. 

 
Ni masa dia bermanja

Ni cikta demam on 1st Ramadhan

Last day before cikta RIP

Kucing binatang kesayangan Nabi

No comments:

Post a Comment