Monday, July 22, 2013

New Born

Morning all the readers, Happy Monday. Entry kali ni I nak story pasal two things. Nampak tak pemalas nya kat situ. haha. Mula-mula nk story sal new born. Hah, finally adam jr berjaya melihat dunia a.k.a muhammad asyraf. So nak dipendekkan cerita, asyraf sebenarnya dah 7 hari lahir. Semalam baru lah berkesempatan untuk melawat baby comel ni. Jari dia panjang betei, comel sangat, geram I tengok. Tapi nak pegang I takut. Nanti dah kukuh sikit tulang awak tu anty dukung awak yea asyraf. Actually tak plan pun nak visit the new born tu, sabtu malam dia bbm ajak. Aish, I terfikir takkan nak visit dengan tangan kosong, I nak g pasaraya cari barang baby cam tak sempat j. Huurrmm, I duk whatsapp big brother, then he said okay lah kalau xbawak apa-apa but I cam x sedap lah. So semalam bangun j tdo duk teringat I ada beli baju baby masa jenjalan ngan ibu aritu. Actually nak bg Aiman but sokay lah bagi asyraf dulu lah but bila I belek untuk 6-9 month. Garu pala lagi, nasihat big brother lah I perlukan. Abang cakap tape lah, baby cepat besar. Lagi-lagi baby boy plus asyraf mungkin tinggi macam daddy dia. huahua. Corak yang I beli tu rare x rare sangat lah tapi corak tulang ngan foot step. hehe. Plain dah biasa, stripe pun biasa so I choose that one. But asyraf sorry lah anty bagi awak sehelai j baju, nnt ada rezeki anty bagi lagi yea. hahaha. Tengok baby kejap j, borak yang lama. Masa lepak-lepak tu ada lah sikit conversation kan. Waktu tu lah dia tau I plan sambung study. Masa tu Tuhan j tahu perasaan I macam mana. Serba salah, semua ada. aish lain plan, lain jadi.Around 4++ we decide balik. On the way tu sambung lah conversation yang tergantung tu. Jeng jeng. Ok, tamat dah first entry.

 This is Muhammad Asyraf.
Asyraf : be a good and soleh son. Make your parents proud one day later.

Biasa lah I bila sayang tu sampai terbawak-bawak dalam mimpi, ni lah second story I. Actually malam tadi I mimpi cikta. Oh, rindu nya kat dia. sobsob. And dalam mimpi tu, cikta main-main dengan Jolly. Lagi rindu nak usik dia. I suka betul cubit peha dia. Actually that things kan sifu I cik tipah. haha, dia suka betul cubit peha cikta. I pun follow his habit tu. Bila I tanya dia cakap geram. Bila I cubit peha dia tu, nanti dia cam marah tau so dia akan acah-acah gigit lah. Alah, gigi anak kucing baru 4bulan mana nak tajam nya kan. Tu yang ktorang sayang. Cik Ta Rest In Peace yea.

Tu lah cerita I untuk hari semalam. Haha. Semalam tu ada selisih faham, ada happy, ada gelisah. Pape pun untuk awak, saya mintak maaf sebab tak terus terang dengan awak. Sepatutnya saya bagi tahu awak dulu, tapi sejak kebelakangan ni, saya rasa cam masa tak sesuai. Yealarh sejak sejak ni scope kerja awak bertambah stress, saya sebenarnya takut plus kita pun selalu sangat tegang kan. Tapi kuasa Allah kan, dia bukak kan jugak mulut saya untuk bagi tahu walaupun bukan direct ke awak. Maaf yea. Pape pun terima kasih yea sebab bagi saya coklat. And that one is my favourite, macam awak tahu j. Terima kasih yea. Maaf sekali lagi.
Thank you


Allah tu maha adil, dia cipta perempuan akal yang pemdek
sebab tu sorok lah macam mana pun mesti dia dapat tahu jugak nanti
cepat atau lambat j

No comments:

Post a Comment