Monday, July 8, 2013

Pavlova

Buang masa kan. Before nak berholiday. Since si seha balik saje tanya dia camni

I : Jom wat pavlova
Seha : Boleh j. Nanti beli barang share-share
Biha : Ok, adik bayar jugak
I : Ok j.

So I decide to go to Pasaraya nak cari bahan-bahan nak buat Pavlova. Pergi kedai kek, cari fresh cream but x jumpa, call my anty dia cakap bley guna cream cheese. I pun grab j. Bila balik call lagi nak confirm kan camne guna cream cheese. Fikir-fikir blek, cam susah. Then I google lah, tengok boleh guna whipping cream. I went again to kedai kek to change the stuff but tak boleh. I beli j lah lain. Balik dari kedai, pick my sis sekali balik dari sekolah darjah khas. After lunch, while my mum jahit langsir, I pun prepare lah bahan-bahan nya. First time try, best wei. Senang sangat rupanya wat Pavlova ni. *joget-joget* 

My family dah excited, asek tanya j. Bila nak siap ni. I cakap sabar lah. Kene bagi cool down dalam oven baru bley keluarkan untuk letak the cream and fresh fruit. Around 6++ siap sepenuhnya. Me sangat excited sebab jadi. Ingat tak jadi. Bagi ayah ngan ibu rasa, they said awesome. Unique. Lain dari lain. Senyum sampai telinga. Hahaha. Even I mintak resipi from my anty, dia pun x buat lagi sebenarnya. Anty said, well done. Then, I bg suggestion kat my mum, masa majlis bertandang abang I nanti, nak wt Pavlova j as the cake. Simple. Dorang macam setuju. Tapi tengok lah cane kan. Haha.

First trying : My Pavlova


No comments:

Post a Comment