Friday, July 5, 2013

Vet

Bangun pagi tengok dia asek tdo j, kalau bangun pun ibarat termenung jauh j dia. Diam j. Sampai ke malam habit dia camtu. Makan pun x, kawan-kawan lain berlari-lari makan bila makanan dituang. Pelik. Bila semua duk kat dapur, I gtau kat my mum, rasanya dia x sihat. Ayah cakap mungkin sakit perut. Borak punya borak. Decide to bring Jolly to Clinic. 

Nama dia Jolly. Muka sedang muram : Fever



After sembahyang Jumaat, ajak my lil brother to go to Klinik Haiwan. Ibu suruh bawak sekali Cik Ta ngan si Donnie untuk bagi suntikan Vitamin C terus. Alang-alang nak bawak si Jolly kan. So kami pergi berempat. Sorang pegang satu. Malas nak kuarkan sangkar. Hehe. Masa on the way kan, dorang semua jakun. Macam marah, macam tanya. Yealarh tak pernah naik kereta kan. Jakun sikit. Habis lah tangan I kene kuku si demam. Sampai Klinik, first check si Jolly. Check suhu, yes demam. Suntik sikit then dapat ubat. Bila dah settle suntik semua, terus pulang ke rumah. Berlari semua masuk rumah. Baru lah si Jolly start ok sikit tapi still lemah. Bila malam baru nampak cergas sikit. So pas ni, kalau nampak kucing murung, mungkin mereka sakit. Kene alert lah kan since da rela nak jaga. 

Muka Jolly hampir sihat

1 comment:

  1. comelnya !
    ciann dia tak sehat.
    suka kucing tapi ibu xbg bela kucing. sbb ibu n adek asthma .

    ReplyDelete