Saturday, August 3, 2013

Last entry I kan I story about dia admitted kan. Ok, kali ni I nak continue j lah. Tak habis lagi story nya. I bangun sahur then I chat with him, dia ngadu nurse datang 2 3 jam sekali. Itu memang procedure mana mana hospital. Nurse akan datang check the patient untuk BP, Pulse, Suhu badan and bla bla bla. Nak tanak kene terima aje lerh. Hahaha. Kata nak admitted kan kan. Lepas sahur selalu after subuh I will sleep for few hour tapi tatau lah kenapa mata ni tanak pejam. I pun duk chat lah dengan dia. Around 8++ he chat suruh teman. I ngantuk sebenarnya tapi disebabkan sayang, I korbankan waktu tido I so I pun siap siap and my lucky uncle tak keluar lagi. I asked him to drop me at Hospital since dia pun nak keluar ke somewhere. Around 1030 I sampai. Dia kirim mineral and colgate. I add up kan lozenges. I sampai sampai dia dalam toilet, I keluar turun kedai beli topup sat. I naik balek dia dah siap lap lap badan. Layan lah dia kat situ, chit chat ngan dia. I suruh dia tido tapi dia main main. Since dia sakit ni, manja, nakal, sensitive ok. Tapi I sikit pun x amik hati. Orang sakit kan. Kawan-kawan I cakap, kalau tak sakit tak dapat nak manja-manja. It's ok lah sayang, I give chance lah. Around 3 I blek rumah. I nak tolong anty masak. I cakap kat dia I datang malam tapi after breakfasting lah. I sampai rumah around 4++. Ngantuk giler sampai I ttdo otw blek rumah. Sampai sampai rumah I terus tido. I sedar sedar dah 6++. Tengok anty yang masak sensorang. Ala, rasa kesian tapi anty cakap sokay. Anty cakap I penat. Tengs anty sebab faham I. While anty masak tu, I pun bancuh adunan untuk wat tart shell untuk yang ke 6 kali nya. I start buat around kul 7 camtu sambil tunggu waktu buka. Lepas buka I sambung sambil chat with him. Suddenly dia cakap tayah datang pun tape sebab dia tahu I penat. I pun ok lah.

Ten minutes after that he chat suruh bawak charger if I datang. Nampak tak. Hahaha. I geli hati tengok dia kadang-kadang. Naseb lah I ni sayang you tahu. I pun asked anty cakap nak pinjam kereta sebab nak hantar charger kat dia and anty cakap jangan balik lambat. I cakap lah waktu melawat till 930 j. I pun rushing lah. Tapi before tu I singgah McD sebab siang tadi dia cakap nak nugget. Ok, done done drive thru kene queue panjang. I geram, I direct j g section 14 since I teringat kat situ ada McD. Jalan waktu malam lagi lagi nak raya ni sangat sibuk. Jammed everyewhere. I pun sampai agak lewat lah. Sampai pun dah 920 cmtu. Tapi still can visit, I just tulis nama kat guard and I naik tengok dia. Ok, sampai sampai j I tahu kenapa dia quite bad mood. Drip dia extend untuk 2nd bottle antibiotic and this time sakit punya. Ya allah kesian nya. I bagi charger, nugget, and lozenges again. I duk sebelah dia sambil tengok and dengar dia cakap sakit. Sabar j lah yang I boleh cakap and my lucky that time ubat tu almost finished. I lap kan badan dia. Then bagi dia makan nugget. When the drip remove and nurse continue with air tangan dia a little bit lenguh, I try untuk urut but dia sikit marah sebab I tertekan tempat yang sakit. Aish sayang I ni. Muka garang tapi bila sakit cenggeng. Hewhew. Standard lah benda tu actually. Settle semua, around 1045 I balik. Hati berat but I have to sebab I nak siapkan tart shell I. Bye bye darling. Have a good rest yea.

I never forget to pray for you, for us in my solat
The routine happened since I fall in love with you sayang
Your are my second person after my family
 

No comments:

Post a Comment