Sunday, August 4, 2013

Third Night

Today I bangun agak kelewatan lah. I kurang tdo and anty pun tak bising sangat pun. I bangun-bangun routine I buang all the toxin, mandi then sambung tart shell sikit j lagi. Today I g hospital lambat sikit sebab tumpang cousin I dia shift petang. Around kul 115 I keluar rumah and cakap kat anty semua. Anty tanya balik buka tak, I cakap tatau lagi then sepupu I cakap tayah, I will iftar at hospital. Hahaha. Yealarh plan asalnya, I nak dia drop at hospital then balik ambik but cousin I make a deal. Klu dia drop nnt malam dtg sendiri ppum or I bawak kereta. Aish. Mengeluh sat, so I pun choose bawak kereta. Bila dah bawak kereta possibility untuk balik iftar ada kan. I tak kesah pun. Sebab I will inform anty later either balik or tak kan but cousin I dah cakap cmtu, I ok j lah. On my way to hospital kan, dia cakap drip air dah bukak. Hah, syukur alhamdulilah hati I cakap. Jalan jammed ok, al-maklum nak raya. Semua orang nak g OU. Hahaha. First I drop my cousin at PPUM then I direct to Assunta Hospital but before that I belikan shower foam, shampoo and air kotak laici as his request. Naseb I tau jalan sikit sikit. Sampai hospital around kul 2 camtu I park kat tepi jalan tapi bila tak reti guna stereng lock, I decide to park kat atas j. Dalam hati I fikir, bayar pun bayar lah. Janji kereta selamat. Sampai hospital, mak abah baru jugak sampai. Actually masa I parking kt luar hospital I dah nampak kereta abah, hehe. Pastu tak lama lepas tu kakak ngan abang dia sampai. Kami pun duk lah borak-borak bagai semua. Macam-macam kakak dia tanya, I pun sama lah. Masa mak g solat dia g mandi. Tukar baju. Dah dua malam pakai baju yang sama sebab ada drip kan so susah nak tukar baju. Haha, kesian dia. 

Family dia tak lama sangat pun datang. Around an hour j camtu. Mak tanya kat I, I teman dia ke. So I pun terus terang lah. I teman sampai malam sebab sekali amek sepupu balik keje. Mak cakap tape lah, dia ada kawan. I teman lah budak manja ni dari petang till kul 9 camtu. Before I balik tu nurse masukkan antibiotic for the last bottle and for this time lagi sakit dari yang dua botol lepas. Kesian kat dia bila tengok muka berkerut tahan sakit. Tapi dalam sakit sakit tu sempat lagi wat lawak. Kelakar lah awak ni tahu tak. Hahaha. Before I balik, I refill kan air putih then letak tepi katil dia. Nanti senang dia nak minum. I gerak ke PPUM tapi sempat carik Petron sebab nak isi minyak. I sampai PPUM agak lambat. Around 930 then I drive sepanjang balik tu sebab sepupu I penat. Sampai rumah kul 1010 camtu, another cousin are waiting us. Masuk rumah borak-borak then anty I suruh buat air semua. I pun buat lah. Pastu another anty tanya I dari mana belum sempat I jawab anty I tolong jawab. Ni ayat dia 'si hajar ni sekarang ada dua kerja, siang jadi jururawat kat assunta, malam jadi the tart shell maker' I gelak j dengar. Tengs anty sebab tak kesah untuk dua tiga hari ni. Mak azi tanya lah sape sakit semua. I pun story lah. Dorang memang suka usik I. Cakap I ni bibik kat umah damansara ni tapi pada I, sikit pun x kesah sebab I tolong anty sebab anty banyak tak kesah ngan I. Tengs you guys. Sepupu I tanya condition dia. I pun story lah. Dorang nya ayat esok lusa ok lah tu. Cepat-cepat I amin. 

Punya lah kepenatan kan, I tertidur again atas sofa dengan tak mandinya bagai. I terjaga kul 1 camtu sebab dapat text dari dia. Dia ngadu sal jiran sebelah bising bagai. Kesian pulak kat dia. Aish, dari siang tadi kot dia nak tdo j mesti ada gangguan. Apalah mentality orang sekeliling ni kadang-kadang tak peka langsung. Kalau kat hospital tu buat buat lah hormatkan pesakit lain. Tak faham sungguh. Tapi terjaga dia sekejap j around sejam lepas tu dia tdo sampai pagi. I ni duk baca blog kawan I bagai kan sampai tak perasan jam dah kul 2++. I bangun mandi, solat isyak then tdo. I set alarm for sahur pun tak sedar langsung. sedar sedar 630. Subuh j lah cerita dia. Then I tdo balik sebab tak larat sangat. I bangun back kul 930 and guess what I dapat text dari dia and he will discharge. Waaahhhh. I'm happy for you sayang. Bill dia agak banyak lah untuk 3 day 3 night he spend about 3K. Since GL tak keluar lagi he need to settle use his money first. Nampak tak permainan hospital swasta. Kalau dalam bank tade ribu-ribu jangan harap nak admiited. So better amek insurance sebab medical dia akan support. 

Peace yaw
Sayang kita da discharge
Awak duduk rumah rehat, Ok?

2 comments:

  1. mula mula tu semput. dia admitted sebab kt lung ada infection. Sekarang dah selamat discharge. ada sedang rehat di rumah. :)

    ReplyDelete