Sunday, August 25, 2013

Third Week

Fuuhh it's 17th Syawal already. Third week da kan, kejap sangat masa berjalan. When I said it's third week in Syawal its means too for me. Because masuk minggu ketiga jugak I batuk-batuk. Not feeling well ok. Suara pun serak-serak basah ala ala Ramli Sarip. But suara I gonna be fine lah but still serak bak kata yan. hahaha. Dalam tiga minggu ni jugak kesihatan I pun celam belum. Kasihan bak kata si tipah. Demam memang berbalik sebab tonsil I bengkak ok. I dari kecik memang bila demam or batuk tonsil memang akan bengkak. And few times jugak lah admitted sebab ada infection in blood. My lucky this time tak perlu admitted sebab I tak rujuk ke hospital. Hahaha. I malas nak makan ubat actually. Just jumpa doktor usop. Dia pn dah faham ngan I. huahua. BTW semalam kan again I kene cirit birit kot, tatau nak class ia as what sebab dr jumaat malam I kuar masuk toilet. Really tak larat. Nak jalan pun bongkok, Sadis sungguh rasa. Bila kuar masuk tandas ni kan bila g klinik ubat dia air garam lah kan kan, haha. Bertimbun da ubat tu, I tak usik pun. I just wat air halia+kunyit. Ibu I selalu cakap halia elok untuk angin and kunyit elok sebab it can help to reveal ur stomach if ada luka. I lagi rela minum air tu dari air garam tu. Selain ubat garam tu I dapat ubat gastrik tau. Biasa la tu. I kan tak reti jaga makan lagi-lagi bila perubahan tempat berlaku, mana tak nya kt johor makanan terhidang atas meja. hahaha. kat shah alam everything sendiri. Pape pun Tengs tipah sebab selalu bebel suruh makan on time. Next time I will listen to u ok. 

Sendiri sakit sendiri jaga
Berdiri di atas kaki sendiri
it's me

1 comment: