Tuesday, October 29, 2013

To AWAK;

   I love you. 
   I love that I hope you know me well. 
   I really love your facial expressions. 
   I do love the way you say my name. 
   I love the way you want to tell me anythings. 
   I love your smile. 
   I love your laugh. 
   I love that we have the same sense of humour. 
   I love that we are on the same wavelength. 
   I love the friendly flirting. 
   I love our conversations. 
   I love that you care, even if it's not the kind of care that I really           want. 
   I love that your are never awkward around me. 
   I love how you smell and how it lingers on my clothes. 
   I love your hugs and how they are warm and safe. 
   I love the way your eyes light up when you laugh. 
   I love how you are such a geek sometimes.
   I love that if I'm your favorite. 
   I love that our hands fit together perfectly. 
   I love that you are concerned about me, even sometimes you ignore     me. 
   I love that you make me burst into fits of laughter after everything       you say, because you really are that funny to me. 
   I love how you trust on me. 
   I love how we are best friends. 
   I love that I can trust you well. 
   I love that you are close by. 
   I love that I was able to know you.
   I really do love you with all my heart. 



I miss you.
I can’t take this anymore.
I can’t just sit here and think about you every day.
I want to see you now.
But how?
I wish I could fly already.
Distance is a bitch.
I wish I could see you at least once in a month.
But it’s okay, we still manage to email and communicate there.
I just miss you so much, I guess.
I miss being next to you, I miss holding onto you, I miss seeing you.
I miss everything about you. 
If I could choose, I would never let you out of my arms again.

p/s : 
This all words come from my heart

Monday, October 28, 2013

Quote


"Kalay SAYANG dia jangan EGO. 
Kalau RINDU dia jangan DIAM. 
Kalau CINTA dia jangan CURANG. 
Hargailah dia kalau tak nak kehilangan si dia." 

Suddenly scroll home facebook, terbaca quote from the newly wedds. Penuh maksud. Yes, I admit I'm ego but try my best to make it low and I really hope u do the same. Either u or I, I think we both need to change. Not only from my side, it's from us. I really mean it.

p/s : 
btw tengs for the quote.

Wednesday, October 16, 2013

Aidiladha

Selamat hari raya Aidil adha. Tak terlewat lagi. Tahun ni berlainan sebab beraya di Selangor bersama yan and mas. Sebab kerja lah I tak balik kampung, Ada tuisyen private. So plan to masak rendang ayam and kuah kacang daging only plus nasi impit. Start masak kul 9 malam and abis kul 1 lebey sebab nak kering kan rendang tu take time. And my first try attempt I did it. Btw tengs to my mum sebab direct to me from Johor. I love u mum. Apa-apa pun hari raya haji tak terasa sangat kesedihan tu. So I bangun pagi early sebab nak solat hari raya. Just go to surau seksyen 7 only. Quite late sebab hujan renyai-renyai. Selesai solat raya pulang sebab yan and mas kerja while me kerja malam. Before balik tu snap picture jemaah korban. Total 10 ekor lembu. Selamat berkorban yea. 

Pulang ke rumah apa lagi makan-makan. Lapar oi. Hahaha. Makan-makan, tengok movie raya yang disiarkan. Macam biasa lah. Dalam kul 12pm cmtu terlelap biasa lah tinggal sensorang kat rumah kan. Around 1pm dapat chat dari dia. I just reply macam malas nak g rumah dia but he seem merajuk. I pun decide to siap-siap and gerak juga ke rumah dia. After siap-siap. Tunggu teksi and my lucky sebab teksi tak lama kene tunggu. Sampai KTM padang jawa tak lama untuk tunggu tren. Dalam kul 2 naik tren sudah. and sampai KL sentral 245 cmtu. And he picked me at KL sentral then go to Mid valley cari tiket sebab nak cari tiket wayang Insidious 2. Unlucky sebab tiket for 515pm full house so decide to buy ticket 1150 pm which is midnight movie. After buy ticket go to Big Aeon to buy buah tangan untuk family dia. Settle beli buah tangan makan at pizza hut then balik gombak. Sampai gombak around 615pm cmtu. Lepak-lepak ngan family dia. Borak-borak. 

I ada bawak baju untuk tukar. Tak mandi sebab leceh so I just wash up sahaja. Lap-lap sikit sahaja. Then dinner sikit then tengok-tengok tv sambil dia wat keje sikit. While tunggu kul 11 cmtu, dia terlelap sekejap at kerusi. Pity him. Then dia mandi, siap-siap bagai. Kami pun gerak keluar. Salam-salam mak dia, say bye to his father and his brother then ke movie lah kami. Cerita dia seram tak sangat tapi terkejut. Nasib ada dia. Movie habis jam 2pagi. Balik shah alam then dia blek gombak. Oh, lama giler tak tengok movie bersama. Had a quality time together. Gonna miss u. 

p/s :
always pray for us
pray for u

Saturday, October 5, 2013

Majlis Bertandang

Bersawang sudah blog I. Haha. Padahal malas nak update ok. Pape pun, entry this time I nak upload picture saje untuk majlis bertandang at umah I ritu, hehe. Majlis berjalan agak lancar dengan sederhana sahaja. My mum wat kecil-kecil sahaja. Sebab majlis sambut menantu kan. Pelamin ke apa ke tade. Just biasa-biasa j. Hehe. I rasa bersyukur sebab ada makcik-makcik I tolong and sponsor certain things. Tengs to paklong sebab sponsor dinner and breakfast. All tipah's sibling for the souvenir. Tengs to family ayah for coming especially family from singapore. By the way on that majlis, ramai agak terkejut sebab kami pakai sedondon, pakai button badges and paling ramai tanya tang tudung sebab tudung pun semua se-pattern kecuali ci tipah, mak pengantin kan kene lah lain sikit. hehe. And paling penting special thanks to mr photographer atas kesudian mengambil gambar tanpa sebarang bayaran. Thank you so much. I love you sayang. So ni lah gambar-gambar yang di ambil oleh kesayangan saya yang mendapat pujian dari ramai orang. 


Ni lah hasil usaha tangan encik kekasih :















P/s : Serius I sangat happy bila awak datang Johor.