Wednesday, October 16, 2013

Aidiladha

Selamat hari raya Aidil adha. Tak terlewat lagi. Tahun ni berlainan sebab beraya di Selangor bersama yan and mas. Sebab kerja lah I tak balik kampung, Ada tuisyen private. So plan to masak rendang ayam and kuah kacang daging only plus nasi impit. Start masak kul 9 malam and abis kul 1 lebey sebab nak kering kan rendang tu take time. And my first try attempt I did it. Btw tengs to my mum sebab direct to me from Johor. I love u mum. Apa-apa pun hari raya haji tak terasa sangat kesedihan tu. So I bangun pagi early sebab nak solat hari raya. Just go to surau seksyen 7 only. Quite late sebab hujan renyai-renyai. Selesai solat raya pulang sebab yan and mas kerja while me kerja malam. Before balik tu snap picture jemaah korban. Total 10 ekor lembu. Selamat berkorban yea. 

Pulang ke rumah apa lagi makan-makan. Lapar oi. Hahaha. Makan-makan, tengok movie raya yang disiarkan. Macam biasa lah. Dalam kul 12pm cmtu terlelap biasa lah tinggal sensorang kat rumah kan. Around 1pm dapat chat dari dia. I just reply macam malas nak g rumah dia but he seem merajuk. I pun decide to siap-siap and gerak juga ke rumah dia. After siap-siap. Tunggu teksi and my lucky sebab teksi tak lama kene tunggu. Sampai KTM padang jawa tak lama untuk tunggu tren. Dalam kul 2 naik tren sudah. and sampai KL sentral 245 cmtu. And he picked me at KL sentral then go to Mid valley cari tiket sebab nak cari tiket wayang Insidious 2. Unlucky sebab tiket for 515pm full house so decide to buy ticket 1150 pm which is midnight movie. After buy ticket go to Big Aeon to buy buah tangan untuk family dia. Settle beli buah tangan makan at pizza hut then balik gombak. Sampai gombak around 615pm cmtu. Lepak-lepak ngan family dia. Borak-borak. 

I ada bawak baju untuk tukar. Tak mandi sebab leceh so I just wash up sahaja. Lap-lap sikit sahaja. Then dinner sikit then tengok-tengok tv sambil dia wat keje sikit. While tunggu kul 11 cmtu, dia terlelap sekejap at kerusi. Pity him. Then dia mandi, siap-siap bagai. Kami pun gerak keluar. Salam-salam mak dia, say bye to his father and his brother then ke movie lah kami. Cerita dia seram tak sangat tapi terkejut. Nasib ada dia. Movie habis jam 2pagi. Balik shah alam then dia blek gombak. Oh, lama giler tak tengok movie bersama. Had a quality time together. Gonna miss u. 

p/s :
always pray for us
pray for u

No comments:

Post a Comment