Thursday, November 21, 2013

Setahun Sudah

tuttt tuuttt...

Oh mai. Oh mai. 
Ya Allah diam tak diam dan tanpa sedar setahun sudah kami berkenalan. 
Ya Allah, aku mohon jika sudah tertulis dia jodoh ku dan dia adamku 
semoga kau kekalkan lah hubungan kami ini. 
Kau permudahkan lah segala urusan kami Ya Allah. 
Sesungguhnya hanya padamu tempat aku mengadu. 
Ameen Ya Rabb.


p/s : 
apa pun jadi pesan semua orang padaku adalah sabar
ibu pesan di sebalik sabar tu mesti ada manisnya
sabar jaja, In Shaa Allah. Yakin pada Allah.
He's the best creator.

Tuesday, November 12, 2013

Masak-masak

Hello guys, rini I nak citer sikit. I ni allergy udang and sotong. Kasihan kan. Family I cakap rugi bawak I makan seafood. Hello, I just allergy udang dan sotong but I bley makan ketam, kerang, kupang, lala, pepahat. So rugi ke? I rasa tak. Hahaha. Kalau ikut hati nak bedal sotong ngan udang boleh saje but I choose to skip both of it sebab I tak rela nak menggaru or timbul segala bijik-bijik. Hahaha. Kenapa I bebel sorang-sorang ni, hah nak citer ni. I tak makan udang but I cook for my housemate tonight. Menu hari ni butter prawn and kangkung berlada. Huahua. Kasihan housemate I penat balik kerja. I pun masak kan lah untuk mereka. Pape pun I punya masak butter prawn tu ikut resipi I sendiri sebab apa sendiri, sebab I tukar susu cair kepada Susu full cream I. hahaha. Pape pun depa cakap not bad, om nom nom. Untuk menu I just makan ikan masak taucu j. Pun sedap. Hahhaa. Pape pun, sekarang memang I dah lama tak makan luar, just masak sendiri kat umah. Ktorang bergilir-gilir turun padang. Masak untuk satu rumah, jimat pun jimat. Puas at pun puas at. Hahaha. Sekian, untuk hari ini. 




Sunday, November 10, 2013

Nasi Lemak

Hye semua. Rini I nak update sal makanan. Huahua. Nada meroyan pun ada. Mana tak meroyan. I punya lah lama tak balik kampung which means my parent's house kan. Almost 2 months. By the way di sebabkan rindu punya pasal dengan sambal tumis my mum, I pun decide untuk masak nasi lemak. Weeee~. My first time attempt ok, Alhamdulilah jadi and sambal tumis tu pun jadi walaupun hasil tangan I so rasa dia tak lah sesedap Ibu nya air tangan but persis ok. Hahaha. Masuk bakul angkat sendiri pulak. Hahaha. By the way sebab I tak makan sotong so I pun buat dua jenis sambal which is sambal tumis for me and sambal sotong for the rest. Joget-joget ok sebab jadi. haha. Mana tak nya selalu tengok j si tipah masak kali ni dari awal sampai akhir sendirian berhad ok. Berbekal kan tunjuk ajar Ibu. Hahaha.

Gambar tak amek sebab kamera tak cantik so I just google. Tq mr. google. =)

Sambal Tumis

Sambal Sotong

Nasi Lemak nya


p/s : Ibu pesan kalau nak kahwin,
benda kene jaga perut suami.
So practice make perfect.

Thursday, November 7, 2013

Dating

Hello hello
Salam Awal Muharam to all muslim in the world. May this year will be bless always.
Hari ke-4 keluar. So tired but happy sebab last day keluar is dating time. Weweweee~
Siap siap, tengah hari jugak keluar nya. He picked me at KL sentral. Then terus ke Kelana Jaya. Guess what g KJ tu sebab heli. Kalau dah hobi tu kan. I pun layan j lah since dah itu minat dia and now sikit sebanyak tahu lah sikit-sikit pasal heli tu. In meantime nak sampai kedai heli tu I pun book terus tiket wayang since Thor ni box office movie. I terus pilih 3D since 2D full house. Yang ada just seat bawah, oh tak sanggup nak dongak. Hehe. Sementara tunggu heli di baiki, kami lunch at PHD sahaja. Makan-makan then terus gerak ke paradigm mall. Movie at 410pm. Weeee~ lama tak tengok 3D movie. Movie habis 610pm cmtu then terus gerak ke kedai heli back. Siap heli, settle everything, baru dia tergerak nak call Halim. And lagi sekali masuk ke paradigm mall sebab nak lepak sekali plus waiting someone untuk amek barang video. So this is my first time meet Halim's wife. Borak-borak. Happy, nice to meet them. Thank sayang for the moment. Then pusing-pusing dalam Harvey Norman. Lama jugak pusing-pusing. Hahaha. Abis amek barang ngan that person, kami pun pulang lah ke rumah. He sent me to shah alam. Balik awal sebab esok dia kerja. And he need to rest. Btw, tengs sayang for the day. tengs for spent time with me for today. Happy. Btw Thor movie best. Tak rugi tengok. 


p/s : Semoga happy sahaja selalu