Tuesday, November 12, 2013

Masak-masak

Hello guys, rini I nak citer sikit. I ni allergy udang and sotong. Kasihan kan. Family I cakap rugi bawak I makan seafood. Hello, I just allergy udang dan sotong but I bley makan ketam, kerang, kupang, lala, pepahat. So rugi ke? I rasa tak. Hahaha. Kalau ikut hati nak bedal sotong ngan udang boleh saje but I choose to skip both of it sebab I tak rela nak menggaru or timbul segala bijik-bijik. Hahaha. Kenapa I bebel sorang-sorang ni, hah nak citer ni. I tak makan udang but I cook for my housemate tonight. Menu hari ni butter prawn and kangkung berlada. Huahua. Kasihan housemate I penat balik kerja. I pun masak kan lah untuk mereka. Pape pun I punya masak butter prawn tu ikut resipi I sendiri sebab apa sendiri, sebab I tukar susu cair kepada Susu full cream I. hahaha. Pape pun depa cakap not bad, om nom nom. Untuk menu I just makan ikan masak taucu j. Pun sedap. Hahhaa. Pape pun, sekarang memang I dah lama tak makan luar, just masak sendiri kat umah. Ktorang bergilir-gilir turun padang. Masak untuk satu rumah, jimat pun jimat. Puas at pun puas at. Hahaha. Sekian, untuk hari ini. 




No comments:

Post a Comment