Sunday, November 10, 2013

Nasi Lemak

Hye semua. Rini I nak update sal makanan. Huahua. Nada meroyan pun ada. Mana tak meroyan. I punya lah lama tak balik kampung which means my parent's house kan. Almost 2 months. By the way di sebabkan rindu punya pasal dengan sambal tumis my mum, I pun decide untuk masak nasi lemak. Weeee~. My first time attempt ok, Alhamdulilah jadi and sambal tumis tu pun jadi walaupun hasil tangan I so rasa dia tak lah sesedap Ibu nya air tangan but persis ok. Hahaha. Masuk bakul angkat sendiri pulak. Hahaha. By the way sebab I tak makan sotong so I pun buat dua jenis sambal which is sambal tumis for me and sambal sotong for the rest. Joget-joget ok sebab jadi. haha. Mana tak nya selalu tengok j si tipah masak kali ni dari awal sampai akhir sendirian berhad ok. Berbekal kan tunjuk ajar Ibu. Hahaha.

Gambar tak amek sebab kamera tak cantik so I just google. Tq mr. google. =)

Sambal Tumis

Sambal Sotong

Nasi Lemak nya


p/s : Ibu pesan kalau nak kahwin,
benda kene jaga perut suami.
So practice make perfect.

No comments:

Post a Comment