Saturday, February 15, 2014

Belajar + Kahwin

Based kat tajuk j tau kan nak story pasal apa. Sekarang ni mesti ramai yang judge aku. Dah gatal sangat agaknya nak kahwin. Mind in others will say 'kerja lah dulu, balas jasa mak ayah dulu'. Hmmmmm.. Tatu lah nak komen apa. Just aku cuma boleh diam saje lah. Bukan saje nak kahwin cepat or kahwin time belajar. Tapi sebab ntah lah. Dari asek ke hulur hilir, better ktorang kahwin. Kesian kat bapak aku kene tanggung dosa kalau aku keluar dengan dia. Nak ke hulur hilir pun halal, tade lah orang nak mengata lagi.  Biasa lah mulut manusia kan. Nak tanak, diam dan follow j lah. 

So far, Alhamdulilah dah dua bulan kami bertunang, dan aku pun semakin focus pada master aku and in mean time aku arrange kan persiapan untuk majlis kami. Mana tak nya, cik tunang pun sekarang sibuk dengan projek2 dia yang dah di-implement tu. So setiap bulan ada saje ke utara. Sabar j lah. So aku lah yang kene ambil alih tugas bila nya nak g kursus, bila nya nk tempah baju, kat mana nak tempah. Itu baru basic, belum lagi soal beli gift tetamu, nak kene naik turun pejabat agama, nak kene appointment ngan kadi lagi. Banyak banyak, serius banyak keje. Apa-apa pun aku bersyukur sangat sebab lepas kami bertunang nampak lah dia a bit calm sikit. And seriusly I really love him. Thanks awak. :)

Balik pada belajar. Ok, last tuesday I got an email from my Koordinator regarding my presentation which I need to defence my proposal in front of few panels. Ok, after read that. Sumpah aku seram sebab date untuk present da keluar which 24-25 April and in between nak ke end April tu I will have many presentation. Gile bz tak jadual sekarang I. Ok, my supervisor pun cakap I semakin kerap datang UiTM. Nampak tak I serius nak tamatkan master I ni dan kerja sebab I nak bantu future husband I. hehehe, in shaa Allah. May Allah ease everything. Ameen.

Apa-apa pun, minggu ni kan both of us agak sibuk sampai ktorang rasa macam pengang hp untuk chat berkurang. Kalau chat pun time nak ingat kan both untuk makan and time nak masuk tidur. Nampak tak sibuk nya tu, kalau sebelum ni boleh di kata everytime lah. hehe. But I tak kesah pun sebab this is for our future. weeee~ Hope apa yang kami plan, berjalan lancar. Sebelum, Semasa dan Selepas majlis itu nanti. Ameen. 

2 comments:

  1. tahniah ye kak.
    kawin masa belaja bkn gatal laa. yg gatal tuu couple.
    suka la cara akk. dah bkenan kawen je. nak jumpa,mesej,call smua halal. dpt pahala lagii . kawin jemput kite taw :D

    ReplyDelete
  2. Ehhh..jaja dah bertunang!! Congrats! =) Besnyaaaa~ Nanti kawen jangan lupa jemput ehh

    ReplyDelete