Thursday, November 20, 2014

Life after Marriage

Nikah sudah, 
Sanding sudah, 
Bertandang sudah, 
Honeymoon pun sudah,
Let's continue kehidupan lepas berkahwin. 

Diam tak diam dah sebulan kami kahwin. Hidup lepas kahwin not sweet like honey. Sangat banyak cabaran, dugaan. Trying to face everything together. Aku sangat mengaku yang aku sangat lah keras kepala. Try nak kurangkan but still tak berjaya. Ya Allah kau lembutkan lah hati aku untuk jadi seorang yang menyenangkan hati suami dan keluarga. Ameen. So far sementara ni kami stay dengan family suami. Alhamdulilah family mentua quite urban family. 

Alhamdulilah ok lah hari-hari perjalanan hidup cuma quite stress sebab aku selalu datang lambat. Sedih. Rasa macam apa j. Naik tebal jugak lah muka sebab lambat tapi redha j. Hahaha.


P/s: Asam garam rumah tangga
Sabar.Sabar.Sabar.

No comments:

Post a Comment