Monday, January 12, 2015

#2nd Honeymoon Trip

Kali ni nak membebel pasal honeymoon trip yang kedua. Kihkih. Bila sang suami dapat tahu kene outstation ke alor setar for a week. Kami pun decide untuk jenjalan ke Langkawi untuk weekend after settle kerja dia. So plannya bermula bila cuti yang aku apply lulus. Yeeehhaaaa..

Trip ke Langkawi tu 0901 untill 1101. Weeee~

Second trip ni pun aku just naik AirAsia. It was sponsor by my Ibu and Ayah. Flight Khamis malam jam 835malam and ETA at 930pm at Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim. First time naik flight without suami without orang paling rapat. Bismillah. Tawwakkal bebanyak. Rupanya senang j kalau travel dalam negara sebab prosedur nya mudah sahaja. Aku sampai KLIA2 awal dari jangkaan around 7pm. Boarding AirAsia mudah 15minute before baru boarding compare other airlines. Kihkih. Aku board kul 815. Dalam hati ni selawat, doa bebanyak sebab takut patut jadi pape kan. Dengan aku mualnya a.k.a mabuk. So far Alhamdulilah berjaya sampai di Alor Setar tanpa rasa mual.

Sampai sampai hubby da tunggu depan pintu airport. Sampai sampai dia ajak g makan. Makan area hotel dia saje. Ok sahaja menu dia. Kenyang juga. Naik bilik, mandi. Tidur lerh. Yeay, hari yang ditunggu maghri dah. Tengahari lepas siap kerja encik suami kami terus ke jeti. Ferry petang. Sampai sampai terus amek teksi ke Kondo Pak Ngah. Semua dah ready. Thanks Pak Ngah. Lepak lepak dalam rumah. Jam 6ptg kami ke Pantai Chenang. Jenjalan makan angin amek udara pantai. Jenjalan kat Chenang Mall, Makan kat Subway. Then balik ke kondo sebab nak kerja Kedai Haji Ismail. Makan pun dekat depan Haji Ismail. Senang. Lepas tu apa lagi. Beli sikit-sikit sambil usha benda yang di inginkan. Kihkih. Macam-macam dalam minda.

Perjalanan kami tamat area 10malam. Balik kondo terus lepak. Makan makan smarties j keje si suami. Sampai-sampai j terus hidupkan air cond bagi sejuk sebab si suami kalau nak tidur kene sejuk. Macam biasa lah. I tidur dulu. Kihkihkih. Nyenyak betei.

Bangun-bangun terus siap-siap. Pack-pack bagai then terus shopping kat Haji Ismail. Giler shopping punya. Apa-apa pun happy sebab dapat beli apa yang nak walau Dinner Set tu beli yang bukan idaman. Satu hari nanti, in shaa Allah.

No comments:

Post a Comment